AK Parti hükümetlerinde başbakan yardımcılığı yaptıktan sonra yollarını ayıran Abdüllatif Şener’in Türkiye Partisi, kapandı. Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, partisinin kapatılmasına gerekçe olarak meclis dışı muhalefetin kendini kamuoyuna duyurmasında güçlükler yaşadığını söyledi.
Bizim Bildiğimiz Bir Süreçti
Partisinin kapatılma kararı ile ilgili konuşan Türkiye Partisi İl Başkanı Erdoğan Bıyık, kararın aylar öncesinden alındığını söyledi.
Bıyık, “Geçtiğimiz genel seçimlerden sonra partimizin kapatılma süreci başlamıştı. Yaklaşık 3 ay önce yapılan il başkanları toplantısında ve merkez kurucular kurulu ortak kararıyla kapatma kararı aldık. Genel başkanımız da bunu bugün itibariyle açıklamış oldu. Bu zaten bizim bildiğimiz ve içinde olduğumuz bir süreçti.”dedi.
Sesinizi duyuramıyorsunuz
Bıyık, kapatılma kararında meclis dışı muhalefet yapmanın zorluklarının yanı sıra ekonomik güçlüklerinde etkili olduğunu dile getirdi.

 Bıyık, “Meclis dışında muhalefet yapmak çok zor. Sesinizi duyuramıyorsunuz. Ben yerel basına bu anlamda teşekkür ediyorum. Çünkü burada ne söylemek istiyorsak Düzce halkına söyleyebildik. Ama ulusalda bu maalesef böyle olmuyor. Söylemek istediğinizi söylediğinizde basın halka aktarmıyor, kesintiler oluyor ve yeterli derecede muhalefet yapamıyorsunuz. Kapatmanın ilk sebebi budur. Bunun yanında ekonomik güçlükler var. Meclis içinde değilsiniz, seçimlere girmemişsiniz ve ekonomik olarak devletten destek alamıyorsunuz. Karşınızdaki partiler destekle giden partiler. Genel başkanımız siyaseti bıraktığını değil, Türkiye partinin kapandığını açıkladı. İnşallah önümüzdeki dönemlerde siyasi sahnede Abdüllatif Şener’i görmek mümkün olacaktır.” diye konuştu.

Haber; S. KAŞKIR