Düzce TSO'da Meclis Başkanı Ertan Taşlı'nın, TSO Başkanı Fahri Çakır'la uzun zamandır “kaşıyarak” sürdürdüğü “tartışma ve sürtüşmenin” ile bir katkı sağlamadığı gibi ticaret ve sanayiye de bir şey katmadığı görülüyor.

            ÇİLİMLİ OSB'DE BAŞLADI

Başkanlık seçimine anlaşarak giren her iki başkanın, Çilimli OSB'nin mütevelli heyetinin seçiminde başlayan ayrılık rüzgarları “restleşme”yle   devam etti.Düzce'de herkes  “Çilimli OSB Mütevelli heyetinin seçiminde listesi onaylanmayan Ertan Taşlı'nın bu yenilgisini Çilimli OSB Mütevelli heyetine girmeyi başaran Fahri Çakır'ın elinden tüm yetkileri alarak, adeta elini kolunu bağlamayla devam etmesi kamuoyu tarafından dikkatle takip ediliyor..           

Şimdi herkes cevabı içinde olan soruyu soruyor: Eğer Ertan Taşlı, Çilimli OSB Mütevelli Heyetine kendi ekibini yerleştirebilseydi bugün uğraştığı Fahri Çakır'la bugün de aynı şekilde  uğraşacak mıydı acaba? Çilimli OSB mütevelil heyetine Taşlı girmiş olsaydı bugün TSO Başkanı  Fahri Çakır'ın tüm ödeme yetkisini elinden alır mıydı?...Sürtüşmenin başlangıç noktası Çilimli OSB Mütevelil Heyeti toplantısı olduğu görülüyor..İkili kavganın özellikle Meclis Başkanı Taşlı'nın TSO başkanı Çakır'la inatlaşarak sürdürmesinin altında yatan gerçeğin ilin sanayi ve ticaret erbabının üyesi olduğu TSO'ya bir huzursuzluk olarak yansıması yatırımcıları olumsuz yönde etkilediği gibi ticaret ve sanayinin Düzce'de yerinde saymasına yol açıyor..

            DÜZCE TSO'DA PATLADI

Çilimli OSB Mütevelli Heyeti seçiminde başlayan inatlaşmanın Düzce TSO'da adeta patlaması Düzce adına büyük bir kayıp gibi görünüyor..Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Düzce'yi ziyaretleri esnasında TSO'dan Hiçbir yetkilinin olmaması manidar. Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır'ın tüm yetkilerini elinden almakla övünen Meclis Başkanı Ertan Taşlı ve onu destekleyen Meclis Üyeleri de ne karşılamada vardı ne de bakanın valilik ve belediyeyi ziyaretinde ziyaretinde..Düzce sanayici ve ticaret erbabının bakandan alabileceği hiçbir destek yok muydu!

            VERGİLER BAŞKA İLE !

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Düzce ziyaretinde “imalatı Düzce'de olup vergilerini başka ilde yatıran sanayicilerin Düzce'ye taşınması” için devletin teşviği olabilir mi şeklindeki sorumuzun ardından Bakan Şimşek'in “Bunu yerelde çözmelisiniz” uyarısının ilk muhatabı TSO olduğu unutulmamalı..Peki böyle önemli bir konunun ilk muhatabı Maliye Bakanının Düzce ziyaretleri esnasında neden TSO'dan hiçbir yetkili yoktu? 2 bini aşkın sanayici içerisinde nitelik olarak önemli potonsiyele sahip sanayicilerin vergilerini Düzce'den yatırmalarını sağlamak için bugüne kadar her bakanın gelişinde en ön sırada boy gösteren TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı ve meclis üyeleri nerdeydi.İmalatı Düzce'de olan sanayicilerin vergilerini Düzce'de yatırmalarını sağlayacak TSO değil mi!


Haber:E.TAYHAN