AK Parti 12 Haziran seçimleri öncesinde tüm teşkilatları ile gövde gösterisi yaptı. Parti binasında yapılan toplantıda AK Parti'nin 3-0 yapacağından emin konuşmalar yapıldı. Gerçekleştirilen toplantıya başta AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz'ın yanı sıra mevcut milletvekilleri Yaşar Yakış, Metin Kaşıkoğlu, Celal Erbay, İl ve İçe Belediye Başkanları milletvekilleri adayları, ilçe teşkilatları, il genel meclis üyeleri ve partililer katılıdı. Toplantıda ilk olarak İl Başkanı Mustafa Yılmaz açılış konuşmasını yaptı.

Yılmaz, “24. dönem milletvekilliği için çalışmalarımıza başladık. 33 tane aday adayımız arasından 3 tane adayımız belirlendi. Aday adaylarımız arasında bazılarında burukluk var. halkın teveccühü ile partimiz yine iktidar olacaktır.” dedi.

Yılmaz'ın konuşmasının ardından mevcut milletvekillerine söz verildi. İlk olarak konuşan Düzce Milletvekili ve Avrupa Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, siyaset sofrasına tok oturduğunu ve bu yıl neden aday olmadığını açıkladı.

Daha sonra konuşan Düzce Milletvekili Erbay, el ele çalışmalarına devam edeceklerini ve şimdilik kendisinin kenara çekileceğini vurguladı. 

Erbay'ın ardından Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu yaptığı konuşmasında rakiplerinin güçlü olduğunu, azmış olduğunu ve ittifak içerisinde olduğunun vurgusunu yaptı.

Kaşıkoğlu, “Dünyada herkes Tayyip diyor. Onu seven çok biz de onun arkasında gitmeye devam edeceğiz. Rakiplerimiz azmış, ittifak içerisindeler. Yeni transferlerimiz var. 3 değerli arkadaşımız var bugün burada. Onlar aday değil onlar milletvekili. Başbakan bir dava içerisndeyken bizler sen ben kavgasına giremeyiz.” dedi.

Daha sonra sırası ile adaylar konuşma yaptı. Birinci sıra adayı İbrahim Korkmaz, birinci sıra adayı olmanın kendisi için büyük bir şeref olduğunu vurguladı ve ezber bozmak tabirini eleştiren diğer parti mensuplarını da eleştirdi.

Korkmaz, “Çok değerli isimler vardı. Bu isimler arasından görev bize tevdi adildi. Başbakan bu geminin kaptanı. Bize düşen ise bu emre itaat etmek. Ben aday olamasaydım bile bu teşkilat için çalışacaktı. Bu bir takım oyunu. ” dedi.

Daha sonra konuşan ikinci sıra adayı Fevai Arslan, salonu kasderek. “ Bu tablo bizi hedefimize daha da hızlı götürecek.” ifadelerini kullandı.

Arslan, “Ben mevcut milletvekillerinin bundan önceki icraatlarının hepsine şahidim. Çok çalıştılar. Bu nasip meselesi bu bayrağı alıp daha yukarı taşıyacağız.” dedi.

3. sıra adayı Osman Çakır'da yaptığı konuşmada, "Benim yüzümden bir kişi bile bu partiye oy vermezse kendimi kötü hissederim." diyerek duygularını dile getirdi.

Haber, R. BAL