‘Seçim beyannamemizde olmayanları bile yaptık’

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu Kitabın Ortasından Özel programına konuk olan Ak Parti Cumayeri Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Recep Tuna seçim sürecini değerlendirdi. Yeniden seçilmesi halinde Cumayeri’nde hayata geçirmek istediği projeleri anlatan Tuna, ‘2014 seçim vaadlerimizin hepsini yaptık. Seçim beyannamemizde olmayıp hayata geçirdiklerimiz bile oldu’ dedi. 



‘Arıtma tesisinin maliyeti 3 milyon 600 bin lira’


2014 yılında belediye başkanı olarak seçilip göreve başlayan Tuna, siyasete girdiği dönemi değerlendirdi. ‘Neden belediye başkanlığını kendinize hedef koydunuz?’ sorusuna ‘İlçeyi tüm detayları ile bildiğim için siyasete atıldım.Cumayeri’ne hizmet etmek istedim’ diyen Tuna, Cumayeri’ne 5 yılda kazandırdıkları ile ilgili olarak su sorunu, alt yapı ve üst yapı sorunları olduğunu, ilk önce 40 yıllık kangren haline gelen su sorununa el attıklarını kaydetti.Tuna, ‘Kaynak suyu olduğu için yağmur yağdığında suyun çamurlu aktığını ve bundan en çok bayanların dert yandığını dile getirdi. ‘Yağmur yağdığında ben 15 gün çamaşırların sepette bekletildiğini bilirim. İller Bankası ile 2017 yılı sonunda arıtmamızın bitmiş haline kavuşmuş olduk. İller Bankası projesi ama yüzde 50 hibe projeydi. Maliyeti 3 milyon 600 bin lira diyen Tuna ‘Ben suyumuzu gönül rahatlığı ile içiyorum. Halkımızın da hiçbir endişesi olmasın’ dedi.
İçme suyu hatlarımızda eksiğimiz yoktu ama aspes borular vardı onları değiştirdik diyen Tuna, eskiyene kanalizasyon hatlarını yenilediklerini, sel ve su baskınlarının önüne geçmek için yağmur hatlarını tamamladıklarını açıkladı.

‘320 kişi kapasiteli konferans salonumuz olacak’

İlçelerin YÖK’ün belirlediği nüfus kriteri nedeniyle yüksek okullarına yeni bölüm almalarının zor olduğunu ancak öğrenci sayısını arttırma yoluna gittikleri aktaran Tuna, ‘YÖK düzenlemeleri ile boş olan bölümlerimizin de dolacağını umuyoruz’ diye konuştu. 320 kişilik bir konferans salonunu ilçeye kazandıracaklarını belirten Tuna, 365 gün hizmet veren bir kültür merkezini ilçeye kazandırdıklarını hatırlattı.
Eksik kalan vaadleri arasında 2 çocuk parkının eksik kaldığını belirten bunun dışında söz verip yapamadıkları bir proje olmadığını tam tersi söz vermedikleri halde yaptıkları projeler olduğunu açıklayan Tuna, gece bile aydınlatması sayesinde maç yapılabilecek çok güzel bir futbol sahası kazandırdık. 120 dairelik toki konutları hayata geçti. Kavşak düzenlemesindeki saat kulesi seçim beyannamemizde yoktu örneğin ama onu da yaptık şeklinde konuştu.

İlave toki konut projesi

İlçeye yapılan TOKİ konutları hakkında bilgi veren Tuna, TOKİ’nin ülkedeki mali sıkıntılardan ötürü daralmaya gittiğini ve önce 187 daireli olarak planlanan projenin daha sonra 127 daire olarak projelendirildiğini söyleyen Tuna başkan seçilmesi durumunda ilave TOKİ konutlarının yapımı için çalışacağını söyledi.

Moto yarışları pisti bitirilecek

Yeniden seçilirseniz vaadleriniz nelerdir? sorusuna yanıt veren Tuna, 2016 yılında Ak Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu’nun  ‘Hangi cengaverle bu projeyi yapabiliriz?’ dediğini ve yaşanan süreçte kendisiyle tanıştıklarını belirten Tuna, dönemin Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in asfalt sözü olduğunu ancak görevi sona erince asfalt işinin sarktığını açıkladı.

‘Proje türkiye’nin projesidir’

Bu proje bir Türkiye projesidir ve dünya markası olacaktır diyerek konuşmasını sürdüren Tuna, bu pist bittiğinde Cumayeri’ne yaklaşık 1 milyon kişi ayak basacak demektir. Yarışlar yapıldığında buraya gelen konuklar sayesinde hem Düzce, hem Sakarya hem de Bolu’da tüm oteller dolacaktır. Katma değeri çok yüksek bir projedir dedi. Projenin maliyetinin yaklaşık sosyal donatılarıyla beraber 100 milyon lira olduğunu da vurgulayan Tuna, ‘Burayı Kenan Sofuoğlu yapmıyor. Sofuoğlu’nun manevi desteği var. Mülkiyeti ve tahsisi 29 yıllığına Cumayeri Belediyesi’ne ait bir projedir’ diye konuştu.

‘Pazaryeri ihalesi yaza yapılacak’

Yeni dönem projelerini sıralayan Tuna pazaryeri projesi hakkında bilgi verdi. 2016 yılında Cumayeri’nde yaşanan sel felaketini hatırlatan Tuna, 40’ın üstünde dükkanın su altında kaldığını ve bundan sonra burada DSİ ile bir çalışma yürüttüklerini açıklayan Tuna, DSİ’nin dereleri köprüleri ile beraber islah ederiz demesi üzerine pazaryeri projesini gündeme aldıklarını ve yeniden seçilmesi durumunda 6. Veya 7. Ayda ihalesinin yapacaklarını aktardı.
Mesire alanı Millet Parkı projesini de halkın hizmetine sunacaklarını ifade eden Tuna, hiçbir projeyi tek bir alanla kısıtlamadıklarına dikkat çekti. Cumayeri2nde 40 civarında yağlı güreşçi olduğunu ve okçuluk ile cirit sporları için de alan oluşturmak istediklerini kaydeden Tuna, bu proje için de 29 yıllığına arazi tahsisinin yapıldığını ve arazinin 40 dönüm olduğunu dile getirdi.

‘200 lisanslı sporcumuz var ‘

Cumayerispor’u akademi gibi çalıştırdıklarını ve 200 civarında lisanslı sporcuları olduğunu açıklayan Tuna, spor alanındaki hedefleri ve sporun çocukların kötü alışkanlıklardan korunması noktasındaki  önemine vurgu yaptı.   

‘Cumayeri marka olacak’

‘Rafting hikayesi 1992 yılında başladı. Keşke daha önce başlasaydı diye düşünüyoruz. Rafting için ilçeye gelenlerin sayısı her yıl katlanarak artıyor.2018 yılında çok sayıda yabancı turist de geldi’diyen Tuna, ‘300 bin turistin yarısı Cumayeri’ne geliyorsa bu önemli dedik ve projeyi sahiplendik’ diye konuştu. Tuna, yeni imar planının askıya çıktığını ve yaptıkları imar düzenlemesi ile 1 kilometrelik bir bantta ve yaklaşık 100 metre genişliğinde rafting alanı oluşturduklarını hem rafting hem de motor sporlarında Cumayeri’nin marka olacağını dile getirdi.
Bir diğer projelerinin tır parkı olduğunu ve hayata geçireceklerini söyleyen Tuna, macera park projeleri de olduğunu açıkladı. ‘Eksik çocuk parklarını içine spor alanları da koyarak tamamlama kararı aldıklarını kaydeden Tuna, çocuklar oynarken aileleri oturabilsin istedik’ şeklinde konuştu. Osmanlı ve Selçuklu motiflerinden oluşan saat kulesine değinen Tuna, ‘Burası Karayolları standartlarında yapılmış bir alan. Bu kavşağı daraltırsak kazalara sebebiyet veririz’ dedi. Saat kulesinin gerekli olup olmadığı ile ilgili kimi vatandaşlardan eleştiriler aldıklarına ancak çoğunluğun bu projeye sıcak baktığını söyleyen  Tuna, saat kulesinin 300-400 yıl ayakta kalacak tarihi bir yapı olacağına da dikkat çekti.



 ‘Mesele ülke meselesidir’


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Düzce mitinginin sandığa yansıması hakkındaki soruya da yanıt veren Tuna, ‘Mesele Recep Tuna meselesi değildir, ülke meselesidir’ diye konuştu.
 ‘Nerden size oy vermeliler’ sorusuna Tuna ‘Ak Parti bir markadır. Ben de Ak Parti Belediye Başkan Adayıyım’ yanıtını verdi.  ‘Yüzde kaç oy öngörünüz?’ sorusuna net bir yanıt veremeyeceğini söyleyen Tuna, ‘Biz 4 bin 500 kapıyı açtık. Biz halkın gönlüne girmişiz ki açılan her kapıda bize teşekkür edildi. Kapıyı muhabbetle açtılar. En büyük gösterge budur’ yanıtını verdi.

Recep Tayyip Erdoğan: Sayın Cumhurbaşkanımız dünya mazlumlarının umudu, Türkiye’nin umudu. Olmadığı yerde dünya Müslümanlarının boynu bükülür. Yılda 6 milyon dolarlık yardım yapıyor mazlumlara. Bugün Sudan’a gidin oradaki Müslümanların dilinde şu var ‘Allah ona uzun ömür versin’.

Kemal Kılıçdaroğlu: Yapılan her şeye ne yaptı ki diyen adam. Yani CHP liler alınmasın ama CHP’ye lider olamayan şahsiyet.

Devlet Bahçeli: Devlet adamı. Mesele devletin bekası olduğunda her zaman yanında olandır

Meral Akşener: Birilerinin genel başkanı.

Mustafa Koloğlu: 2014 yılında Ak Parti’den aday adayı oldu ama ismi gelmeyince bağımsız aday oldu. 2018’de bu sefer de MHP’den belediye başkan adayı.

Ali Rahman Gürsoy: Cumayerinde bir siyasi partinin başkanı.

Şeref Gül: Yıllardır dostluğumuz olan bir arkadaşım, kardeşim.

Şaban Arslan: İl meclisi üyesimiz.Tekrar aday oldu inşallah 2-0 yapar.

Hüseyin Kanat: Esnaf.

İhsan Keleş: Ziraat Odası başkanımız. Bulunduğu makamın hakkını veren bir kişidir.

Mustafa Koz: İyi bir ağabeyimiz.

Kazım Sağlam:  2 dönem görev yapmış bir arkadaşımızdır.

Yakup Keleş: Siyasi büyüklerimizdendir. 2 dönem belediye başkanlığı yapmıştır.

Mustafa Keskin: İyi bir kardeşimdir, makamının hakkını teslim ediyor. İnşallah uzun zaman görevde olur.

Mehmet Keleş: Cesareti ile birlikte ilçemize de hizmetleri bulunan İstanbul’da bulunduğu dönemde birçok ismi iş sahibi yapan biridir.

Ayşe Keşir: Düzce’nin ablasıdır.

Faruk Özlü: Çok samimi, çok dürüst, bakanlığında da çok mütevazi olan ve Ankara’daki ilişkileri çok iyi olan başkan adayımız, başkanımızdır.

Fevai Arslan: Duayenimiz.

Recep Tuna: Recep Tuna başkan olmadan önce neyse bugün de aynı kişidir. Halk içinde halktan biridir.

 

Haber: S. AYAN

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ