Cumhuriyet Halk Partisi 1.sıra Milletvekili Adayı Zafer Teber, partisinin Ak Parti ve MHP’ye yaptığı ziyaretler hakkında görüşlerini ifade etti. Partisinin diğer siyasi partilere düzenlediği ziyaretleri Düzce’de siyasete bir ivme kazandırmak ve Düzce siyasetinde olması gereken bir eksiklik olması nedeniyle gerçekleştirdiklerini söyledi.

BİZ BİR ADIM ATTIK

 Teber, “Bu öneriyi partili arkadaşlarıma getirdim. Onlarda bu fikre sıcak bakınca böyle bir adım attık. Sadece siyasi partilere değil, sivil toplum kuruluşlarına da ziyaretler yaptık. Bu tür kontakların kurulması gerektiğine inanıyorum. Belli konularda da görüşebilmek için iletişim kanallarının açık olması siyasiler yerelde iletişimde olmaları gerekiyor. Bunun hem yerel hem de ülke siyasetine katkıları olacaktır. Bu bir başlangıçtı.” dedi.

EKSİK OYUMUZU TAMAMLAYACAĞIZ

CHP Adayı Teber, 7 Haziran’da yaklaşık 8 bin oy farkla milletvekili çıkaramama eksikliklerini kapatmak için çalışacaklarını söyledi. “Biz bu oy açığını kaybetmek için bayramla birlikte çalışmalara başladık. 30 Eylül’de Ankara’da aday tanıtım toplantımız var. Orada partimizin seçim bildirgesinin ortaya çıkmasıyla birlikte çalışma tempomuzu artıracağız. Biz şunu yapacağız. Eksik oyumuzu tamamlamak için oylarımızı artırma ihtimali kuvvetli bölgelere ağırlık vereceğiz. Bunların başında Akçakoca, Yığılca gibi ilçelerimiz geliyor. O noktalarda genel tablonun aksine oy kaybı yaşadık. Oy alamadığımız ya da tahminimizden daha düşük oy aldığımı yerlere özel önem vereceğiz. Bunun üzerine ciddi bir yapılanma içerisindeyiz. Ekiplerimizi oluşturduk. Daha önce eksik yaptığımız bazı şeyleri yerli yerine oturtarak daha başarılı bir seçim kampanyası yürüteceğiz.”

AKP’DE İNİŞ DEVAM EDECEK

Ak Parti’nin 1 Kasım seçimlerine aynı aday listesiyle gitmesiyle ilgilenmediklerini kaydeden Teber,  Ak Parti’de oy kaybına sebep olan faktörlerin ortadan kalkmadığı için inişi 1 Kasım’da da devam edeceğini belirtti.

CİDDİ TEPKİ OLACAK

Ekonomik, terör ve dış politikada sorunlara değinen Teber, Türkiye’nin hiç bu kadar yalnız kalmadığını vurgulayarak iyi giden hiçbir unsurun olmadığını dile getirdi. Teber son olarak Türk halkının kendisini zorla seçime götüren siyasi iradeye ciddi bir tepkisi olacağını ifade etti.

Haber;Y.SEVER