Düzce Ulusal Güçbirliği Platformu, Mustafa Kemal Atatürk'ün 75'inci ölüm yıl dönümünde tüm Düzcelileri 10 Kasım Pazar günü saat 08:30’da Anıtpark’ta düzenleyecekleri anma programına davet etti.

10 Kasım’da düzenlenecek olan anma etkinlikleri hakkında bilgilendirme amacı ile düzenlenen basın toplantısına, Atatürkçü Düşünce derneği, Birleşik Kamu iş, Eğitim İş, Çağdaş yaşamı Destekleme Derneği, Türkiye Güç Birliği ve İşçi Parti temsilcileri de katılım gösterdi.

Düzce Ulusal Güçbirliği platformu adına basın açıklaması yapan Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Düzce İl Temsilcisi Hüseyin Arslan, Türkiye son 10 yılda büyük yara aldığını öne sürdü.

Arslan, “Cumhuriyet kurumları çökertilmiş, Cumhuriyetin o günkü zor şartlarda kazandırdığı fabrikalar işletmeler birer birer yok pahasına satılmıştır. Bu dönemde Atatürk köşeleri okuldan kaldırılmaya çalışılmıştır. Öğrencilerimizle okutulan andımız kaldırılmıştır. TC yazıları yavaş yavaş kurumlardan kaldırılmaktadır. Asıl amacın içinde Türk kelimesi geçtiği için Türkiye cumhuriyeti ve Atatürk zihninden silmek ve ülkemizi ortaçağ karanlığına götürmek olduğunu çok iyi biliyoruz.” dedi.

Atatürk’ün 75’inci ölüm yıldönümünde kendisi saygıyla ve minnetle anacaklarını belirterek, tüm Düzcelileri 10 Kasım’da meydanlara doldurmaya çağırdı.

 

Haber: S. KAŞKIR