CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü dolayısıyla yayınladığı mesajında insan haklarının, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin her ülkenin kabul etmesi ve uygulaması gereken evrensel değerler olduğu gerçeği Türkiye’de tam anlamıyla özümsenmediğini savundu.
İnsan Haklarında ciddi sorunları olan ülkelerin ekonomik ve sosyal sorunlarını sağlıklı bir şekilde çözüme kavuşturmakta çaresiz olduğunu söyleyen Karslıoğlu, “ AKP iktidarında, Türkiye tam da böyle bir çaresizliğe itilmiştir.”dedi.
“Bugün adil olmayan yargılamalardan cezaevi koşullarına, işçi haklarından çocuk haklarına, düşünce ve ifade özgürlüğünden kadınların haklarına, işkence ve kötü muameleden, din ve vicdan özgürlüğüne, mülteci haklarına kadar pek çok alanda yoğunlaşan sorunlar çözüm beklemektedir. Hukuku ayaklar altına alan ve demokrasiyi bir araç olarak gören siyasi iktidar, uyguladığı her türlü baskı ve şiddetle toplumdan yükselen haklı talepleri görmezden gelerek, yarattığı “korku imparatorluğu” ile her türlü özgürlük düşüncesini sindirme uğraşına girişmiştir.” Diyen Karslıoğlu, insana insan olduğu için değer veren bir Türkiye özlemiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutladı.

 

Haber; S. KAŞKIR