AK Parti Düzce İl Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Kadın ve Kalkınma" konulu panel düzenlendi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan’ın katıldığı panelde protokol eşleri de hazır bulundu. Milletvekili Fevai Arslan, AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ve Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Ünal’ın açılış konuşmaları yaptığı panelde kadınların ve sorunlarının sadece 8 Mart’ta değil her gün dile getirilmesi gerektiğini üzerinde duruldu.
Panelde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç.Dr. Aşkın Asan, kalkınmış ülkelerin en büyük özelliklerinden birisinin kadın ve erkeğin eşit olması gerektiği olduğuna dikkat çekerek kadınların ekonomiye kazandırılması için çalıştıklarını söyledi.

Hedefimiz ilk 10 arasına girebilmek
Asan, “Geçmişe baktığımızda, ülkemizde kadınlara, erkeklere oranla daha az fırsat veriliyordu. Şimdilerde ise herkes kendi ayakları üzerinde dursun diyerek, eşit fırsat verilmeye başladı. Biz de hükümet olarak geçmişte fırsatlardan yararlanamayan kadınlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Hepimizin hayalinde çocuklarımız iyi okusun, iyi bir evimiz olsun ve iyi bir de arabamız olsun vardır. Bunun için ekonomisi iyi bir ülke gerekir. Şu anda Türkiye olarak dünyanın en büyük 16. ekonomisiyiz. Hedefimiz ilk 10 arasına girebilmek. Fakat, bunu yapmak için kadınların iş dünyasında daha etkili olmaları gerekiyor. Gelişmiş ülkelere baktığımızda kadınların iş dünyasına katılma oranları yüzde 90’lardan iken, bizim ülkemizde henüz bu rakam yüzde 30 civarında. 3 yıl içinde kadınla erkek arasındaki ekonomik farkı yüzde 10 azaltmayı hedefliyoruz. Şu anda biz bakanlık olarak elimizden geleni yapıyoruz. Sağlık, eğitim, sosyal alanda kadınlarımızın öne çıkması için çabalarımız tüm hızı ile devam ediyor. Sizlerde bunları dikkate alarak, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayabilirsiniz” dedi.

Asan’ın konuşmasının ardından ulusal bir kanaldaki yarışma ile ünlünen Düzceli Komedi Dans Üçlüsü kısa bir gösteri sundu. Gösteri sonrası paneli değerlendiren Asan, katılımdan son derece memnun olduğunu söyledi.
Bakanlık olarak yaptıkları çalışmalardan bilgi veren Asan, Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi’nin İstanbul Sözleşmesi ilk imzalayan ve ilk onaylayan ülkenin Türkiye olmasının sevindirici olduğunu söyledi.
Gayrimenkulda dünyaya örneğiz
“Kadınlar olmadan Türkiye hakettiği yere ulaşamaz“ diyen Asan, ilginç bir istatistiki veriyi de paylaştı.
“Türkiye’de kadınlarla ilgili bazı veriler düşük ama çok yüksek olan ve dünyanın ilerisinde olan başka veriler de var. Bunlardan biri de gayrimenkuller. Dünyada sadece yüzde 1’i kadınlara ait. Ama Türkiye’de yüzde 35’i. Bunda miras kanunu, mal paylaşım rejimi etkilii. Bu dünyada örnek gösterilecek bir gelişme.” 

Haber: S. KAŞKIR