Ramazan Bayramı dolasıyla gittiği illerde ziyaretlerde bulunan Devlet Bakanı Cemil Çiçek,Düzce'ye de gelerek partililer, Vali Bülent Kılınç ve Ak Parti Milletvekili Metin Kaşıkoğlu ile bir araya geldi. Çiçek, ziyareti sırasında Türkiye gündemini etkileyen konulardaki düşüncelerini de dile getirdi.

“Türkiye, krizden en az etkilenen ülkeler arasındadır.”

Cemil Çiçek, ABD ekonomisindeki gidişin Türkiye'deki yansımalarını değerlendirerek, Türkiye'nin Dünya'daki ekonomik dalgalanmadan en az etkilenecek ülkeler arasında olduğunu söyledi.

Çiçek, Dünya'daki ekonomik krizin Türkiye'yi etkilemez demek, olup biteni iyi anlamamak demek olduğunu belirterek''Siz ihracat yapıyorsunuz ihracatı da kriz çıkan ülkelerden yapıyorsunuz. Eğer oralarda alım gücü zayıfladıysa ister istemez talep sıkıntısı belli ölçüde Türkiye'ye de yansır. 2002 yılından bu yana mali bir program uyguluyoruz. Bunların bir bölümünü de İMF ile beraber yaptık. O disipline uyduğumuz sürece bu krizden en az etkileneceğiz. Yani popülist bir politika yapmıyoruz, yapmamak içinde uğraş veriyoruz. Biraz önce zihniyet değişikliği derken onu kastediyorum. Vatandaşlarımızında bu değişime olumlu katkı vermesi gerekiyor. Hükümet olarak takip ediyoruz. Yaşanan krizi en az zahiyatla atlatacağız'' ifadelerini kullandı.

“Deniz Feneri olayının Ak Parti'yle bir alakası yoktur.”

Deniz Feneri olayının Ak Parti'yi nasıl etkilediği sorusunu da cevaplayan Çiçek, bu olayın Ak Parti ile bir alakası olmadığını belirterek '' Bunun Ak Parti ile alakası yok. Düzce'de de suç işleyenler olabilir ve hatta partili de olabilir. Suç ve ceza şahsidir. Birinin işlediği suç varsa bir başkasını suçlayamazsınız. Suçu kim işlediyse suçun cezasını çeker ve çekmelidir. Bizde bugüne kadar suç işleyenin hiçbir zaman arkasında olmadık. Destekte vermedik. Bundan sonrada vermeyiz. Türkiye'de problem vatandaşın yargıyı sanki bizim elimizde olan bir güç olarak görmesidir. .Ben eski Adalet Bakanıyım. Burada bir suç işlenmiş olsa Düzce Başsavcısına talimat veremem. Savcı kendiliğinden bu olayı soruşturacak ve soruşturmakta mecburiyetindedir.'' şeklinde konuştu.