Somali’ye giden ve bölgedeki durumu yerinde inceleyen Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, dün akşam konuk olduğu ana haber bülteninde Somali’deki durumu değerlendirdi.
“Türkiye’de birçok aç varken neden Somali’ye yardım yapılıyor.” eleştirilerine de cevap veren İbrahim Korkmaz, Aç nerde varsa biz ordayız. Biz Türkiye içindeki açlara da yardım dağıtıyoruz. Buradaki farklı bir şey.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’de de yardımlar yapıyoruz. Valilik dağıtıyor. Sosyal Yardımlaşma dağıtıyor. Burada farklı bir durum var. Buradaki insanların hiçbir şeyleri yok. Sadece İstanbul’da çöpe atılan ekmeğin haddi hesabı yok. Lokantadaki arkadaşları görüyorum. Yiyemeyeceği yemeği almak bizde adet olmuş. Yemek artıyor ve oradan da çöpe gidiyor. Bu insanlık dışı bir şeydir. Aylarca su yüzü görmemiş insanlar var. Türkiye’de açlıktan ölen insan var mı? Sadece bizim hayat standardımız biraz düşük. Bizim en fakirin sofrasından artana bile ihtiyaçları var onların. Onlara ayakta durmayı öğreteceğiz. Onları eğiteceğiz. Bizim için Hakkâri’deki bir adam ile Somali’deki bir adam arasında fark yok. Ona da gideceğiz, ona da gideceğiz.”

Haber; R. BAL