İşçi Partisi üyeleri bugün Spor Sokak'ta toplanarak “Türkiye'yi böldürmeyeceğiz'' sloganları attı. AK Parti hükümetinin yanlışlarını göstermek ve Türk milletinin doğru yolda ilerlemesini sağlamak amacıyla toplandıklarını söyleyen İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken hedefinde yine iktidar vardı.

AK Parti'nin PKK ile birlikte Türkiye'yi bölme niyetinde olduğunu öne süren ve bunun son olarak “Diyarbakır şovu” olarak nitelendirdiği buluşma ile görüldüğünü savunan Sönmez, “Amerika ve onun piyonları; Suriye'de başarılı olamadı. Irak'ı avuçlarına alamadı. Şimdi büyük Kürdistan planını Diyarbakır'dan yürütmeye çalışıyorlar.” dedi.

AK Partili belediyeleri de eleştiren Sönmez, ''Belediyeleri bu bölücü ve yağmacılara bırakmayalım'' diyerek halka çağrı yaptı.

Başbakan'ın son dönemde af konusu hakkındaki değerlendirmelerini de eleştiren Sönmez, “Başbakan bu ara aftan bahsediyor. Her konuştuğu yeni bir ihanetin kapısını aralıyor, af suçlular içindir.'' diyerek başbakanı eleştirdi.

“Yeniden Atatürk Cumhuriyetini kuracağız” diyen Sönmez, “İşçi Partisi olarak tek başımıza kalsak dahi mücadelemizi sürdüreceğiz. Diyarbakır'sız Türkiye olmaz! Diyarbakır, Türküyle, Kürdüyle Türk milletinindir. Milletimizi birleştireceğiz ve bu bölücü koalisyonu yıkacağız!” şeklinde konuştu.


Haber: S. MELEN