MHP Düzce İl Başkanı Abdullah Danışmaz yaptığı basın açıklamasıyla MHP Türkiye’yi kucaklayan ve güven veren partidir dedi.
Danışmaz, kongre öncesinde bazı kesimlerin ortamı germek için girişimler yaptıklarını ancak milliyetçi kadroların bu tahriklere kapılmadıklarını kaydetti.

İçimize nifak sokmak için akla gelebilecek her yola başvurdular. Çok şükür ki bütün bu oyunlar, Türk Milletinin çelik çekirdeği, ülkücü ve milliyetçi iradenin sağlam ve kararlı duruşu karşısında bozulmuş ve hevesler kursaklarda kalmıştır. Türk siyaset tarihinin en coşkulu, en düzenli, en güzel kurultayı yapılmıştır. Bu kadar heyecanlı lideriyle, bu kadar bütünleşmiş, birbiriyle bu kadar kenetlenmiş bir kurultayı tarih yazmamıştır" dedi.

Kurultayla birlikte, MHP'nin tüzüğü ve parti programı yenilendiğini belirten Danışmaz, "Bu kurultayla, milleti yolsuzluktan, yoksulluktan, yozlaşmadan kurtaracak kadroları seçmiştir. Bu kurultay ile milli tarih ve kültür değerlerine sahip çıkacak kadrolar belirlenmiştir. Bu kurultay ile yaşanan teslimiyete dur demek, kardeşliği sürdürmek, şehide, gaziye ve vatana sahip çıkmak kararları alınmıştır. Bu kurultay ile Türkiye'yi hançerlemeye hazırlanan hainlerin, maskesini düşürüp, gerçek niyetlerini ve hüviyetlerini teşhir etme kararlılığındadır. MHP, bugün, kim olursanız olunuz, nerede yaşıyorsanız yaşayınız, milli kimlik ve milli vatan altında yaşamayı arzu eden herkese kucağını açmaktadır dedi.