CHP 1.Sıra Milletvekili adayı Zafer Teber,2.Sıra adayı Zekeriya Yanmaz,3.Sıra adayı Abdullah Şahin, İl Başkanı Mustafa İzgin, Yığılca İlçe Başkanı Zeynel Çamlı, Akçakoca İlçe Başkanı Yusuf Ziya Sümer, Kadın Kolları Başkanı Suna Can, il yönetim kurulu ve kadın kolları üyeleri sabah kahvaltısında Yığılca ilçesi muhtarları ile bir araya geldi.



TEBER: AKP, TÜRKİYE’Yİ YÖNETEMEMİŞTİR

Muhtarlara seslenen Teber’’7 Haziran Genel Seçimi ile yurttaşlarımız, 13 yıldır devam eden tek parti iktidarını sona erdirmiş ve değişim istediğini açıkça göstermiştir. Partimiz, seçimlerden çıkan bu sonuca saygıyla yaklaşmıştır. Bir ateş çemberinden geçen ülkemizin hükümetsiz kalmaması ve yaşanan sorunlara kalıcı çözümlerin bulunması için her türlü fedakârlığı yapmıştır. “Önce Türkiye” ilkesiyle hareket eden tek parti olan CHP, gelecek seçimleri değil, Türkiye’nin geleceğini düşünmüştür. Türkiye’nin geleceği için uzlaşma aramıştır. Kutuplaşmayı ortadan kaldırmanın ve ortak aklı egemen kılmanın peşinde olmuştur. CHP tüm siyasi partilerle görüşebilen, tüm toplum kesimlerinin başvurabildiği tek parti konumundadır. Diğer partiler, CHP’nin mutlaka iktidarda olması gerektiğini açıkça ifade etmişlerdir. Yurttaşlarımız, CHP’nin Türkiye’nin gerçek birleştirici gücü olduğunu söylemektedirler. Tam 13 yıldır tek başına iktidarda olan AKP, Türkiye’yi yönetememiştir. Bu dönemde Türkiye’nin yapısal hiçbir sorunu çözülememiştir. Aksine her alanda sorunlar derinleşmiş, Türkiye’nin önündeki büyük fırsatlar kaçırılmıştır.’’diyerek konuşmasına devam etti.

ŞAHİN: % 10 SEÇİM BARAJINI KALDIRACAĞIZ

Ardından adaylar, Milletvekili Adayları Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit ve Kaymakam Furkan Sancaktutar’ı makamında ziyaret ettiler.

CHP 3.Sıra adayı Abdullah Şahin Gölyaka’da alan ve ev ziyaretleri yaptı. Gölyaka’da seçmene yaptığı konuşmasında Şahin, ’’Başta % 10 seçim barajı olmak üzere demokratik siyasetin ve adil temsilin önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Seçimlerin, özgür ve adil biçimde gerçekleşmesi için gerekli evrensel kuralları, özerk kurulları ve saydam işleyiş biçimlerini tesis edeceğiz. Yurt dışındaki yurttaşlarımızın, her 300 bin seçmene bir milletvekili düşecek şekilde, 10 milletvekili ile temsil edilmesini sağlayacağız. Memurların siyasi partilere üye olma yasağını kaldıracağız.  Toplumu korku, baskı ve hedef gösterme yoluyla sindirmeye çalışan anlayışa son vereceğiz. Devlet yönetiminde, dil, kültür, inanç ve yaşam tarzları arasında ayrım yapmaksızın Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlığı ortak paydasını esas alacağız.’’cümlelerine yer verdi.