Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti teşkilatlarındaki yenilenme sürecine ilişkin yaptığı açıklamalar hakkında sosyal medya hesabından değerlendirme yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün siyasi danışmanı Saim Tut’tan parti içerisindekilere gönderme geldi.

Hiç kimse kendisi adına bu eleştirileri kabullenmiyor
İsim vermeden parti içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrılarına karşılık vermeyecek bir grubun olduğunu savunan Tut, “Şimdi, bu işleri biraz bilirim ben... Reis yenilenme diyor; ‘yorulanlar değişmeli, metal ve mental yorgunluk var, atalet var, teşkilatlarda büyük revizyonlara gitmeliyiz’ diyor. Güzel temenniler bunlar da, hiç kimse kendisi adına bu eleştirileri kabullenmiyor.” diye yazdı. AK Parti Düzce İl Başkanlığı tecrübesi de bulunan Tut, “Herkes ‘Reis çok doğru söyledi, hakikatli konuştu, hadiseyi ne güzel çözdü...’ diyor da, kendi üstüne alınmıyor.” ifadelerini kullanarak partinin zor bir dönemeçte olduğunu dile getirdi.

Partililer de yorgun ve isteksiz
Parti içerisinde yer alanlara üstü kapalı göndermede bulunduğu görülen Tut şu ifadelerle özeleştiride bulundu:
“Üstelik yorgunluk ve heyecansızlık sadece başkanlarda, teşkilatlarda, resmi organlarda da değil. Seçmen kitlemiz ve açık destek noktasındaki partililer de yorgun ve isteksiz. Bu işi iyi yapabilecek dürüst, namuslu, vatansever ve iyi yetişmiş kesimler bu işlere hiç bulaşmak istemiyorlar...”

AK Parti içerisine çöreklenmiş bir ur değişimin oluşmasına asla izin vermeyecektir
Tut, AK Parti’de değişim istenmediğine dair ise “Reis her ne derse desin, AK Parti içerisine ona rağmen çöreklenmiş bir kütle-ur- istenen ve beklenen değişimin oluşmasına asla izin vermeyecektir.. Yazık...” ifadelerine yer verdi. Tut’un yaptığı paylaşımla Düzce’deki hangi AK Partilileri kast ettiği merak uyandırdı.



Haber:Y.SEVER