Ankara’da bir yandan yaşanan yemin krizi aşılmaya çalışılırken bir yanda da CHP’nin tavrına partililerden destek sürüyor. Bugün CHP Kadın Kolları Basın Sözcüsü Nurcan Kurt tarafından yapılan açıklamada milletvekillerinin kararına destek geldi.

Kurt yaptığı açıklamada Biz, her tür yasal sürece ve şarta uygun şekilde halkın oylarıyla seçilip gelen milletvekillerinin yemin etmelerinin engellenmesini, hukuksuz bir şekilde hapiste tutulmalarını vicdanla bağdaştıramıyoruz.” dedi.

“Milletvekillerimiz, seçmenin oyuna milli iradeye ve hukukun üstünlüğüne saygımız nedeniyle yemin etmediler. Yemin etmediler çünkü biz CHP olarak, haklarında hiçbir mahkumiyet bulunmayan ve meclise gelip yemin etmelerine hiçbir hukuksal engel bulunmayan milletvekillerinin hapislerde tutularak meclise getirilmemesini, yemin etme haklarını kullanmalarının engellenmesini demokrasi ayıbı olarak görüyoruz. Biz, her tür yasal sürece ve şarta uygun şekilde halkın oylarıyla seçilip gelen milletvekillerinin yemin etmelerinin engellenmesini, hukuksuz bir şekilde hapiste tutulmalarını vicdanla bağdaştıramıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan'ın mecliste olmadığı günlerde yaptığımız gibi, bu gün de demokrasi inancımızın gereği olarak kendimize yakışanı yapıyor ve halkın vicdanı olmayı sürdürüyoruz. CHP olarak, seçimlerden önce “uzun tutukluluk sürelerinden şikayet edenlerin seçimden sonra bu söylemini rafa kaldırarak, hiçbir hüküm giymemiş milletvekillerinin yemin etmemesini olağan karşılayan iki yüzlü anlaşılarını şiddetle reddediyoruz.

Haber; A.N.KAYA