Yerel seçimlerin yapılmasına sekiz aylık bir süre kalmışken, Düzce’nin üç ilçesi, siyasi  kulislerin dikkatlerini giderek daha fazla çekmeye başladı.

 

Akçakoca kulislerde, 2009 yılı seçim çalışmalarının ilk başladığı yer olarak kabul ediliyor. Bu ilçenin dikkatle izlenmesinin nedeni olarak Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu’nun 2009 yerel seçimlerinde aday olmayacağını yaklaşık bir yıl önceden açıklaması gösteriliyor.

 

Çiloğlu kararını değiştirmezse adaylar iktidar avantajı olmaksızın eşit koşullar altında seçime gidecek. Bu da başkanlık yarışının erkenden kızışmasına yol açtı. Daha şimdiden bu ilçede Erol Solak bağımsız adaylığını açıklarken, CHP’den de Fikret Albayrak aday adaylı olduğunu belirtti.

 

Akçakoca’da Ak Parti Cephesinde ise, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Daire Müdürü Sefer Akkaya veya bayan bir aday üzerinde durulurken, parti yönetiminden bazı isimlerin de Çiloğlu’nun koltuğu için yarışa girmeye hazırlandığı da kulislerde konuşulmaya başladı.

 

Kaynaşlı’da ise İlçe Başkanı Birol Şahin Belediye Başkanı Eftal Altundal’ın önümüzdeki dönem aday olmasına karşı olduğunu açıkça dile getirmeye başladı. Kulislerde, Şahin ve Altundal arasındaki sorunların kamuoyuna yansımamakla birlikte uzun zamandır bilindiği dile getiriliyor. Altundal’ın devre dışı kalma ihtimali, Ak Parti teşkilatı içinde bu koltuğa kendini yakın görenlerin faaliyetlerinin hızlanmasına neden oluyor.

 

Çilimli de Ak Parti’de dikkat çeken ilçelerden biri...  Belediye Başkanı Mehmet Acar’ın başta Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş olmak üzere partisinde etkili pek çok kişiyi suçlayıcı konuşmaları, önümüzdeki seçimlerde Ak Partiden aday gösterilmesini uzak bir ihtimal haline getiriliyor. Siyaset Kulisleri, Ak Parti’de bu konuda çalışmaların olduğunu, ancak seçime oldukça fazla zaman olması nedeniyle adayların yıpratılmaması için saklı tuttuğu değerlendirmelerini yapıyor.

 

Kulislerde dikkat çekilen bir diğer nokta ise bu üç belediye başkanının tamamının Ak Parti dışında partilerde etkin görevler üstlenmiş olmaları... Kaynaşlı Belediye Başkanı Eftal Altundal daha önceki dönemde Anavatan Partisi’nden Belediye başkanlığı yapmıştı. Akçakoca Beledriye Başkanı  Nazmi Çiloğlu ise,  önceki dönemlerde Doğru Yol Partisi’nden Milletvekilliği, Çilimli Belediye Başkanı Mehmet Acar ise iki dönem önce Doğru Yol Partisi’nden belediye başkanlığı görevlerini yürütmüştü.

 

Kulislerde farklı siyasi geçmişten gelen belediye başkan adaylarının koltuklarının önümüzdeki dönemde  kuşkulu hale gelmesinin Beyköy ve Gümüşova’nın da dikkatle izlenmesini gerektireceğini savunuyorlar.