CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’ı sokak ortasında darp edildiği ana ilişkin videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Osmanlı Torunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsa Üçüncüoğlu'nun ağabeyi Necdet Üçüncüoğlu basın mensuplarına açıklama yaptı. Ağabey Üçüncüoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin planlı bir olay olarak görerek  arkasında siyasi güçlerin olduğu yönündeki iddialarına "fevri bir olaydı" diyerek savunma yaptı.

ARKASINDA OLUŞUM ARAYANLAR BOŞUNA UĞRAŞIYOR

"Hiçbir şekilde bu olayın izahatı ve mazereti olamaz." diyerek sözlerine başlayan Üçüncüoğlu, "Tamamıyla fevri gerçekleşmiş bir olaydı. Sayın İl Başkanı Zekeriya Tozan beyin şahsından aile fertlerinden ve gerçek Atatürkçü CHP'lilerden özür diliyorum. Ailemizde ve çevremizde çok değerli CHP büyüklerimiz bulunmaktadır ve bu CHP'Lİ büyüklerimiz kardeşimi gayet iyi tanımaktadırlar. Bu olayın arkasında bir parti veya oluşum arayanlar boşuna uğraşmaktadırlar.  fevri gerçekleşen bu olayın arkasında ne bir parti ne de bir oluşum vardır. kardeşim olan şahsın siyaset malzemesi yapılması hiç hoş değildir.  kardeşimin yaptıkları kesin ve kesin yanlış ve uygun değildir."ifadelerini kullandı.

KARDEŞİMİ TERÖRİST İLAN ETMENİZ YAKIŞMADI

Kardeşinin siyaset malzemesi yapılması yerine Bayırbucak Türkmenleri'ne yaptığı yardımlar gündeme gelmesi gerektiğini savunan Üçüncüoğlu, kardeşinin terörist gibi gösterilmesine sitem etti.

Üçüncüoğlu, "Kardeşimin Türkmen dağındaki Bayırbucak Türkmenlerine niçin araba ve para yardımı  yaptığı ve daha önce oraya giden yardım tırlarının amacına ulaşmadığını adres dışı yerlere ulaştığını gösteren belgeler üzerinden siyaset yapsaydınız daha mantıklı olurdu. koskoca CHP bir şahıs ve bu şahsın yaptıkları üzerinden bu duruma sürüklenmemeliydi.  koskoca CHP'yi şahıslara indirgemeniz geldiğini noktanın ürünüdür.Şahısların yaptığı yakışık almaz olay yüzünden siyasetle ülke gündemini değiştirmek istemeniz aciz siyasetin  art niyetli bir ürünüdür.benim kardeşimi terörist ilan etmeniz ve hedef göstermeniz siz değerli CHP'li büyüklerime yakışmamaktadır. "diye konuştu.

KEŞKE YÜRÜYÜŞ YERİNE...

Osmanlı Torunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsa Üçüncüoğlu'nun ağabeyi Necdet Üçüncüoğlu,CHP'nin olayla ilgili yürüyüşüne ilişkin ise şunları söyledi: "Fevri gerçekleşen bu olay için yaptığınız yürüyüş yanında keşke Düzce'de uyuşturucu yüzünden ölen gençlerimiz, dağılan ailelerin dertlerini dile getirseydiniz. keşke bu olayın yanında da sapıklara,tecavüzcülere ve vatan hainlerine idam cezası getirmek için toplansaydınız. Keşke bu olayın yanında Muhsin Yazıcıoğlu suikastinin yıllardır aydınlanmadığı için de toplansaydınız. Keşke bu olayın yanında şehit askerleriniz ve polislerimiz için de toplansaydınız. keşke ve keşke Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu Türkiye devletini bölmek ve yıkmak isteyen vatan haini teröristlerin cenazelerine katılan siz kendi vekilleriniz için de toplansaydınız. "

"benim kardeşimin yaptığının bahanesi olamaz, kanunlar çerçevesinde zaten yargılanıyor"diyen Üçüncüoğlu, sözlerini saldırıya uğrayan CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan ve ailesinden özür dileyerek tamamladı.

Haber;S.KAŞKIR