29 Mart yerel Seçimleri'yle birlikte Düzce'de tek sorun Uğur Köyü'nde yaşanırken köydeki oyların kaybolduğu anlaşılmıştı. Oyları kaybolan Uğur Köyü'nde muhtarlık seçimleri 7 Haziran'da tekrarlanacak.

Düzce İl Seçim Kurulu Başkanlığından verilen bilgiye göre, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının 01 Nisan 2009 tarihli kararı gereğince, 29 Mart 2009 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerine yapılan itirazlar değerlendirilerek, Uğur Köyü Muhtarlık seçimlerinin 7 Haziran 2009 Pazar günü tekrarlanmasına karar verildi.

Yerel Seçimler sonrasında Uğur Köyü'nde muhtar olan Zafer Özyıldırım'ın seçilmesine itiraz eden Bahattin Duran'ın bu itirazı seçim kurulu tarafından kabul edilmiş, inceleme sonucunda yeniden oy sayımı yapılmasına karar verilmişti. Seçim sırasında tutanaklar tutulmuş, tutanakların Düzce'ye getirilişi sırasında ise oylar köyde unutulmuştu. Unutulan oylar bulunamadı ve oylara ne olduğu da çözülemedi. Seçim sonrasında oyların kaybolduğu ortaya çıkınca ve seçimlere itiraz edilince, Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçimlerin tekrarlanmasına karar verildi. Seçimlerin tekrarlanmasıyla birlikte sonucun değişik değişmeyeceği ise seçim sonucunda belli olacak.