Yerel seçimler öncesinde partilerin ziyaretleri de devam ederken Demokrat Parti Çilimli Belediye Başkan adayı Ömer Demirtaş partinin Çilimli'den Belediye Meclis üyelerini açıkladı. Demirtaş'ın yanında aday açıklaması öncesinde AK Parti'den Çilimli Belediye Başkan aday adayı olan Mehmet Sabit Uğurlu'da bulunurken Uğurlu'nun Demokrat Parti'den Çilimli Belediye Meclis üyesi olduğu da ortaya çıktı.

Adayları açıklayan Demirtaş, seçimlere güçlü bir kadroyla gireceklerini söyleyerek “Partimizin Çilimli'den Belediye Meclis üyeleri Mehmet Varol, Hüseyin Kazancıoğlu, Ahmet Özbal, Selami Çelebi, Bayram Eroğlu, Sefer Işık, Mustafa Yıldız ve Orhan Kansız'dır. Kontenjan adayımız ise AK Parti Çilimli Belediye Başkan aday adayı olan ve partimize geçen Mehmet Sabit Uğurlu oldu. İl Genel Meclisi adaylarımız ise Sedat Uğurlu ve Mehmet Cöntürk'tür.” dedi.

“AKP bana o kadar yanlış yaptı ki....”

AK Parti'den Çilimli Belediye Başkanı aday adaylığı sürecini değerlendiren Uğurlu, “Ben yıllardır AK Partiliyim ve partiden iki dönemdir Çilimli Belediye Başkan aday adayı oldum. Ama bu yerel seçimler öncesindeki aday adaylığı sürecinde partimin bana yanlışları olmuştur. Ben 5 yıldır Çilimli Belediye Başkan adayı olacağım diye çalıştım. Muhsin Yavuz oldu ve ben kendisine başarılar diliyorum. Ama bana söz veripte aday olmadıktan sonra bile partiden telefon eden ya da karşıma geçen hiçbir kimse olmadı ve yine hiç kimse sana ihtiyacımız var. Parti içinde her zaman yerin var demedi. Herkes bana sırtını döndü. Bende bunun için bana teklif getiren Demokrat Parti'yi seçtim. Bütün Çilimli halkı Mehmet Sabit Uğurlu'nun neler yapabileceğini görecek.” şeklinde konuştu.