Düzce'nin hızla büyüyen ve gelişen şehir kimliğiyle doğru orantılı olarak artan ulaşım sorunu için Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, harekete geçti.Başkan Keleş, haftanın ilk iş gününde Düzce Belediyesi Başkan Yardımcıları Ali Güney, Murat Caymaz, Ulaştırma Müdürü Murat Gülmez'in yanı sıra Japonya'dan gelen Prof. Dr. Shigoru Kakumoto, Avusturya'dan gelen Ulaşım Uzmanı George Fuahshuber, İETT Genel Müdürlüğünden gelen Ulaşım Uzmanları Meryem Dilara Irmak, Esra Ergin, Başak Avcı ve Hümeyra Balta'yla Düzce'nin ulaşım sorununa çözüm aramak için masaya oturdu.Düzce'ye gelen heyet ile ulaşım sorununa yepyeni bir bakış açısı getirileceğini ifade eden Başkan Keleş, bir buçuk aydan beri Düzce Belediyesi tarafından ulaşımla ilgili önemli çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti.

Başkan Keleş, "Düzce, şehir coğrafyası hızla büyüyor. Bununla doğru orantılı olarak ulaşım ağında da genişleme ihtiyacı doğuyor. Yaklaşık 30 köy de Düzce Belediyesi bünyesine dahil edildi. Bütün bu yenilikler daha mükemmel bir ulaşım ağına sahip olma ihtiyacını beraberinde getiriyor. Bir buçuk aydan beri ulaşımla ilgili devam eden çalışmalarımıza bu toplantıyla bambaşka bir ivme kazandıracağız. Bir hafta boyunca Düzce'de konaklayacak olan heyet, Düzce'ye uygun olabilecek farklı ulaşım şekilleri hakkında çalışmalarda bulunacak. Düzce'de raylı sistem uygulanabilir mi? Düzce için troleybüs düşünülebilir mi? Lastik tekerlekli metro olarak ifade edilen metrobüs ile Düzce-Kalıcı Konutlar arası ulaşım sağlanabilir mi sorularına cevap arayacaklar. "dedi.

Başkan Keleş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile gerçekleştirilen görüşmelerin netice vermesiyle birlikte Düzce'nin Ankara ile İstanbul'a olan yol mesafesinin daha da kısalacağına dikkat çekti.

Başkan Keleş "Sayın Cumhurbaşkanımız Marmaray'ın son durağının Düzce olacağını söylemişti. Hızlı tren hattının da Düzce'ye çok yakın yerden geçtiğini biliyoruz. Ulaştırma Bakanlığımızla hızlı tren hattının Düzce ve Bolu'yu da kapsaması için görüşmelerde bulunuyoruz. Bu hedefimize ulaşabilirsek Düzce, Ankara ve İstanbul'a bir kuş uçuşu kadar yakın olacak. Yakın zamanda Düzce'ye bir havaalanı kazandırmak da mümkün olabilir." ifadelerini kullandı.

Ulaşım uzmanlarından oluşan heyet, bir hafta boyunca alternatif ulaşım olanakları ve var olan ulaşım akslarının elverişli hale getirilmesi için Düzce'de çeşitli incelemelerde bulunacak.


Haber;Y.SEVER