AK Parti Düzce eski Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın sosyal medya hesabından yaptığı Bozkurt İşaretli paylaşım ülkücülerin tepkisi ile karşılaştı.

“İslam’ın ruhuna da aykırı”
Sosyal medya hesabından Bozkurt İşaretinin bulunduğu bir fotoğrafla birlikte yaptığı paylaşımında, “Sevgili dostlarım, kimse söyleyemiyor bari ben söyleyeyim de tarihe önemli bir not düşmüş olalım. Hıristiyan Gagavuzların (Gökoğuz Türkleri) kullanmış olduğu ve İslam’ın ruhuna da aykırı olan bu işaretle Ortadoğu’ya girmek mümkün olabilir. Fakat Ortadoğu halkının gönlüne girmek için bu sembol tepki çekmekten başka hiç bir işe yaramaz, benden söylemesi. Not: Herkes yorumuna dikkat etsin. Kimse abuk sabuk şeyler de yazmasın. Adam gibi tartışalım. Bilmem anlatabildim mi?” ifadelerinde bulundu.

Korkmaz bu paylaşımı ile olumlu ve olumsuz çok sayıda yorum aldı.



“Bu milletvekili aklını başına almalı”
Ülkü Ocakları Düzce İl Başkanı Ayhan Bülbül ise, ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu şu günlerde Ortadoğu Halkının gönlüne Bozkurt İşareti ile girilemeyeceğini kaydederek şu açıklamada bulundu:

“AKP Düzce eski Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın son derece yanlış ve yersiz tespitini en hafif tabiri ile şiddetle kınıyoruz! Ayrıca Bozkurt sembolünün anlamını ve tarihini bilmeden kendince ‘Tarihe önemli bir not’ düştüğünü zanneden bu şahıs, büyük bir gaflete düşmüştür. Özellikle Bozkurt sembolünü Hıristiyanlık ile yan yana getirme hadsizliğine giren ve Müslüman bir coğrafyada bu sembolün gönülleri fethedemeyeceğini söyleyen bu milletvekili aklını başına almalıdır.”

“Korkmaz ve onun gibi düşünenlerin kalbine de Türk-İslam mührünü vuracağız”
Ayrıca Korkmaz’a, Başbuğ Alparslan Türkeş’in Bozkurt İşaretini anlattığı sözlerini de hatırlatan Bülbül, “Başbuğumuz Alparslan Türkeş bozkurt işaretinin anlamını şu sözlerle anlatır: ‘Serçe parmak Türk'tür, şu işaret parmağı da İslam'dır. Şu Bozkurt işareti yaptığımız işaretin arada kalan boşluğu ise cihandır. Son olarak kalan 3 parmağın birleştiği nokta ise mühürdür’. Kısaca der ki, Türk-İslam mührünü dünyaya vuracağız. Kaldı ki daha dün gibi hatırladığımız, İbrahim Korkmaz’ın yine sosyal medyadan yaptığı, ‘Hz. İbrahim ve Hz. Muhammed’ çıkışı ile de İslam dinine ne denli ciddi baktığını bilmekteyiz. Dememiz o ki; gün gelecek İbrahim Korkmaz ve onun gibi düşünenlerin kalbine de Türk-İslam mührünü vuracağız.” İfadesinde bulundu.



Haber: Ö. YILMAZ