Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, parti binasında basın açıklaması yaptı. “Yüksek Hızlı Tren” konusunda açıklamalar yapan Mertol, Düzce’nin bu konuda tek yürek olması gerektiğini belirterek “YHT konusunda tüm Düzceli vatandaşlar bir ve beraber olması gerekir” dedi.
 





YHT konusunda konuşan Mertol şunları söyledi: “Yüksek Hızlı Tren projesi tekrar gündeme geldi. Düzceli vatandaşlarımız konuya duyarlılık kazanmaya başladı. Konunun takipçisi olacağız hızlı trenin geçtiği bölgeler sanayi eğitim nüfus olarak hızlı bir şekilde kalkınmaktadır. En büyük problemimiz ise Ankara’daki bürokratların fikirlerini değiştirmemiz gerekiyor. Şu an bir çok hızlı tren güzergahı zarar etmektedir iki metropol kentin arasındaki nüfus yaklaşık 25 milyon iken tutup bu güzergahın kullanılmaması ancak aymazlık olur. Ama biz alıştık AK Parti hükümetinde yapılan işlerin hepsi zarar etmek üzere yapıldığı için normaldir. Bu proje Düzce’miz için olmazsa olmazdır. Tüm  hemşerilerimizi bu konuda birlik olmaya çağırıyorum.”
 




YERLİ OTOMOBİL
Yerli otomobil konusuna değinen Birkan Mertol şunlar söyledi: “Biz iktidarın yatırıma dönük olmayan projelerini eleştirdikçe iktidar biz de üretiyoruz deme çabasına giriyor. Bakınız 27 Aralık’ta “İtalya’dan getirilen” güya yerli otomobilimizin tanıtımı yapılacakmış. Bu iktidar iş başına geleli 17 yılı geçti, otomobil son 10 yıldır gündemde. 2022 yılında da yerli otomobil üretimine başlayacakmışız! Bugüne kadar ortaya ciddi bir iş konamadı, konamaz. Çünkü bir insanın yürüyüşünden onun nereye gideceğini tahmin etmek mümkün. Bu iktidar bu gidişatını değiştirmediği müddetçe ülkenin problemlerini çözmesi kesinlikle mümkün değil. Bizim insanımıza güvenilse ve gerekli kaynak ayrılsa inanıyorum ki 2 sene sonra Türkiye’de araba üretilir. Biz her konuda yerli üretimi en önemli mesele olarak görüyoruz. Biz her ne olursa olsun yine de ümit var olmak istiyoruz. Yerli otomobil ve yerli üretim konusunu her zaman arzu ettik ve başarı ile sonuçlanmasını temenni ediyoruz.”
 




ZAM RAKAMLARI
Ak Parti hükümetinin en iyi bildiği işin rakamlarla oynamak olduğunu söyleyen Mertol şunları belirtti: “Bu iktidarın en başarılı olduğu konu rakamlarla oynamadır. Rakamlarla öyle bir oyuyor ki herkesi uyutabiliyor. Tabi bu konuda uyumayanlar da var da sesleri çıkmıyor. Şimdi bütçe yapılıyor tabi önümüzdeki ücretlere yapılacak zamlarla vergilere yapılacak zamlar aynı kefeye konmuyor. Ücretlerde memurlara ne verildi %4+4, daha fazlasını veremeyiz dediler. Maliye Bakanlığı tebliğinde yeniden değerleme oranı %22,58 olarak belirleniyor.”