Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in geçtiğimiz Kasım ayı sonunda yaptığı ziyaretin ardından, Eftenia Otel’in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına devri ile ilgili olarak “bir haftada hazırlanacak” dediği rapordan hala bir sonuç çıkmadı.

Umudumuzu yüksek tutuyoruz

Bakanın ziyaretinin üzerinden 3 ay geçmesine karşın yıllardır atıl durumda kalan otelin, akıbetinin ne olacağına ilişkin net bir açıklama yok. Konuyla ilgili bilgi aldığımız Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, ise milletvekillerinin konunun takipçisi olduğunu ancak şuanda olumlu veya olumsuz bir açıklama yapılamayacağını söyledi.

Kaşıkoğlu, “Tesisin üzerinde bir takım inceleme yapılması talimatı doğrultusunda Ankara’dan gelen heyet inceleme yaptı ve raporladılar. Bundan sonraki karar bakanımız ve bakanlık bürokrasisine ait. Kaça malolur, ekonomik karşılıkları yeterli olabilir mi, o tesis kendi istedikleri amaca hizmet edebilir mi noktasında istediğimiz noktaya gelirse bakanımızın görüşü olumlu. Süreci milletvekillerimiz de takip ediyorlar. Onlardan aldığım bilgi, son aşamaya geldikleri ve artık karar verme noktasında olduklarını. Bu noktada olumlu veya olumsuz bir şey deme durumunda değiliz. Umudumuzu yüksek tutuyoruz. Milli servet değerinde bu tesisin halkımızın hizmetine girmiş olmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz Kasım ayı sonunda Düzce’yi ziyaret eden Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, uzun süredir atıl durumda olan Eftenia Otel’de incelemelerde bulunmuş, rehabilitasyon merkezi yönünde kullanılabilecek olan otelle ilgili kararın hukuki, teknik ve mali açıdan rapor düzenlendikten sonra bir hafta içinde verileceğini bildirmişti.

Haber: S. KAŞKIR