Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Düzce’deki üçüncü durağı Gölyaka oldu. Gölyaka Kuyudüzü Mahallesi’nde bir parti üyesinin evinde muhtarlar için düzenlenen programa katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gölyaka’da önce çöp toplama alanını gördü. Melen Suyu ile dip dibe olan vahşi depolama alanını dolaşan Kılıçdaroğlu, ardından hazırlanan programa geçti.

Kılıçdaroğlu, Gölyaka’daki programda Mustafa Kemal Atatürk’ün “köylü milletin efendisidir.” Sözü ile yine “yeşillendi fındık dalları ne olacak bu fındıkçının hali” yazılı pankart ile karşılandı. Gölyaka’nın doğal güzelliklerine hayran kaldığını ifade eden CHP Lideri, “ Bu kadar güzel doğa nasıl kirletilebilir?” diye sordu.

Ardından fındık fiyatları konusuna giren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 33 ilin temel geçim kaynağının fındık olduğunu hatırlattı ve “üreticinin alın teri karşılanmıyor.” dedi. Türkiye’nin fındık üretiminde dünya birincisi olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, “o zaman fındık fiyatını neden belirleyemiyor.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, “fındık fiyatını belirlemek için fındık borsası Karadeniz’de kurulmalı.  Fazla üretimi devlet almalı, stoklama yapmalı. Fındık fiyatı hiç düşmemeli.  Dünyadaki fındık tüketicisi bu fındığın hali ne diye soruyor.  Her yıl belli standartta tutabilirsek bu tablo değişir.  Biz bu tabloyu değiştirmek için yola çıktık. Yetki verilirse yaparız.” ifadelerini kullandı.

Haber;S.KAŞKIR