Dağ Fare Doğurdu 

Toprak, “Ak Parti’nin ustalık dönemi fiyaskoyla sonuçlandı. Dağ fare doğurdu. Bugünkü iktidar yapay gündemler peşine takılarak halkı uyutmaya çalışıyor. Çıraklık kalfalık döneminde yaptıkları hatalara kabul edebiliriz ama ustalık döneminde öyle eserler bırakmalıyız ki bu eser tüten baca olmalı, bu eser huzur dolu olmalı, bu eser insanlığın hizmetinde önem taşıyan bir eser olmalı. Ama başbakan ustalık dönemi eserim “tüp geçit” diyor. Parayı bastırdığınızda Japon şirketleri zaten gelip yapıyorlar. Bu ülkede işsizlerimize iş imkânı sağlayacak birkaç bin kişinin çalışacağı bir eser bıraktı mı? Ben görmedim.” dedi.

Emeklinin maaşlarında iyileştirme sağlayacak olan intibak yasasını Türkiye gündemine CHP’nin getirdiğini söyleyen Toprak, “Bu dönemde çıkan yasalara bakın hepsinin altında CHP var. İntibak yasasını Türkiye gündemine biz getirdik. 9 milyon emeklinin sorunları var diye her mitingde dile getirdik. Bugün intibak yasasını geç de olsa gündemlerine aldılar ama hak ettikleri şekilde getirdiklerini sanmıyorum. Yine emeklimiz perişan durumda. Bizim arzu ettiğimiz intibak yasası o değildi. Onların getirdikleri intibak yasası göz boyamak amacıyla getirilmiş bir yasa.”dedi. 

Parası olana tezkere, olmayan askere 

Bedelli askerlik yasasının “ parası olana tezkere, olmayan askere” yasasına dönüştüğü söyleyen Toprak,Askerlikle ilgili yasa da bizim gündeme getirdiğimiz bir yasaydı. Ama o da içimizi sızlattı. Fakir aile çocuğu 28 yaşını geçmiş olsa bile parası yoksa askere mecburen gidecek. Oysa bizim istediğimiz yasa bütün vatandaşların eşit şartlarda olmasıydı. “diye konuştu. 

Etrafımızda dostumuz kaldı mı? 

Toprak, hükümetin dış politikasını eleştirerek “Etrafımızda dostumuz kaldı mı? Ermenistan’la masaya oturduk Azerbaycan’ı küstürdük. Ermenistan sorunu sarpa sardı Fransa’ya tavır alıyoruz. İran’la nükleerle ilgili arkasında durduk, bu insani amaçla nükleer çalışmasıdır dedik. Dünyaya karşımıza aldık. Ama İran benim topraklarımı vuracağım diyor. Bu nasıl bir dost politikası? Irak’a huzur getireceğiz dedik. Irak üç parçaya bölündü. Teröristler ırak topraklarında barınıyor gelip benim vatandaşımı vuruyor. “dedi.

Haber; S. KAŞKIR