Cumhuriyet Halk Partisi Beyköy eski Belde Başkanı Okan Yıldırım’ın delege seçimlerinde hile yaptığı iddialarına ilişkin Merkez ilçe Başkanı Alaeddin Duran, Öncü TV’ye özel açıklama yaptı.  Konuyla ilgili üzüntülerini dile getiren merkez ilçe başkanı Duran, iddiaları ortaya atan Yıldırım’ın partiden ihracının istenmesi için düğmeye basıldığını kaydetti ve aynı zamanda hukuki süreçte başlattıklarını paylaştı.

Partimizi Aşağı Çekmeye Hiçbir Üyemizin Hakkı Yoktur

Duran, “Basından duydum ve partimiz adına üzüldüm. Bizim parti içi itiraz mekanizmaları vardır.  Bu sorunlarda partimize itiraz yapılır ve parti yönetimi değerlendirir. Bunun basına yansıması, biraz kötü niyet olarak algıladık. Bu kötü niyette parti iç tüzüğümüze göre parti suçudur. Kendisine disiplin kuruluna havale ederek ihracını isteyeceğiz.  Bunun dışında küçük düşürücü ve toplum nazarında de aşağılayıcı olduğu için kendisi hakkında hukuki süreç başlatacağız. Kamuoyunda yanlış algılar yaratarak partimizi aşağı çekmeye hiçbir üyemizin hakkı yoktur. Biz bunu parti içimizde tüzüğümüz doğrultusunda çözeriz.”dedi.

Usulsüzlük bizde asla mümkün değildir

Duran, Seçimin yapılmadığı ve masa başında delege seçildiği iddialarını ise kesin bir dille yalanladı: “Parti delege delegasyonumuz kesinlikle genel merkezin gönderdiği genelge doğrultusunda yapılmıştır. Asla ve asla usulsüzlük yapamazsınız. Bizim üyelerimiz bu konuda çok hassastır ve böyle bir şeyi kabul etmez. Usulsüzlük bizde asla mümkün değildir, olmaz ve yapılamaz. Biz bu arkadaşımızı kınıyor, disiplin kuruluna sevk ederek ihracını istiyoruz. Bu tip arkadaşlar bizim yol arkadaşımız olamaz.”

Kendisinin Duyarsızlığından Kaynaklanmıştır!

Yıldırım’ın delege seçiminde bilgilendirilmediği yönündeki iddiaları ise Duran, şöyle yanıtladı: “Biz seçimleri yaparken, tüm birimlere mesaj yoluyla ulaşırız. Bu mesajlar atılmıştır. Kendi telefonu güncel olmayabilir. Ulaşılamayabilir. Bir şekilde haberi olmayabilir. Haberi varsa da haberi olmamış gibi davranabilir. Kendisi “bilgili değilim” diyor ama bu partinin suçu değil. Bu kendisinin duyarsızlığından kaynaklanmıştır.”

Lehimize Dönen Süreç Yaşandı

Son olarak 1 Kasım seçimlerinde afiş için gerekli başvuruları yapmadığı yönünde yapılan eleştirilere de değinen Merkez ilçe Başkanı Duran, bu eksikliğin partisinin lehine sonuçlandığına dikkat çekerek kendisini savundu.

Duran, “O konuda bir eksikliğimiz vardır. Bizim tam mahalle sandık birimlerimizin görev kağıtlarının geldiği bir döneme geldi yoğun bir dönemdi. Yönetici arkadaşlarımızdan biri tarihler konusunda bir yanlışlık yaptı. Süreçte kısa olduğu için cevap verilme kısmı da atlandı. Yani sorun bizden kaynaklandı. Ancak bu seçim kurulundan dönüldüğünde il odası arandığı ve istenmediği söylendi. Burada oturan bir arkadaşımız uyarılmasına rağmen, seçim kuruluna hayır tutmayacağız, ekonomik durumumuz iyi değil gibi bir cevap verilmiş.  Hata bizden başlayarak hatalar zinciri oluştu. Bu seçim sonuçlarını etkilediğini düşünmüyorum. Aksine artı sağladı. Bir mağdur olayı yaşandı ve toplumda geri dönüş yarattı. Aslında lehimize dönen süreç yaşandı. Bu bize olumsuz değil, olumlu olarak döndü.”diye konuştu. 

Haber;S.KAŞKIR