AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Geniş katılımın olduğu toplantıda Kurtulmuş'un yanı sıra AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Eski HAS Parti İl Başkanı Halil Aydın, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Milletvekillleri Fevai Arslan ve İbrahim Korkmaz, Düzce'nin Koordinatör Milletvekili İdris Güllüce birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmalarda ayrı kulvarlarda aynı amaç için çalışan partilerin birleşmesinin önemi vurgulandı.



MHP'ye atıfta bulundu: Ders olacak

AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, birleşmenin Güçlü Türkiye'yi oluşturmanın önemli kilometre taşlarından biri olduğunu belirtti. Bazı siyasi partilerin şov amaçlı 3-5 kişilik parti üyesi kaydetmeyi büyük bir başarıymış gibi gösterdiklerini söyleyerek MHP'ye atıfta bulunan Kaşıkoğlu, “Bugün HAS Partili arkadaşlarımızın burada ortaya koyduğu tablo onlara ders olacaktır” dedi.

Geçmişi bir tarafa bırakacağız

HAS Parti İl Başkanı Halil Aydın konuşmasında geçmişi bir tarafa bırakarak millet adına çalışacaklarını belirtti.

Belediye Başkanı İsmail Bayram ise Türkiye'nin içinden geçtiği süreçte yerel yönetimler adına ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Millet kavramının içi boşaltı

Milletvekili Fevai Arslan amaçları aynı olan kişilerin aynı yolda ilerlemesi adına önemli bir gün olduğunu ifade ederken Milletvekili İbrahim Korkmaz ise konuşmasında millet kavramına değinerek günümüz içerisinde bu kavramın içinin boşaltığını öne sürdü.



Yüzde 69 Düzce'ye yakışmıyor

Düzce Koordinatör Milletvekili İdrsi Güllüce ise yerel seçimlere dikkat çekerek anketlerde yüzde 69 çıkan Düzce'nin daha fazlasını alması gerektiğini vurguladı.

Güllüce, “Yüzde 69 Düzce'ye yakışmıyor. Milletvekilleri, belediye başkanlarımızın gayreti ile bu rakamı 80-85'lere çıkarmalıyız. Yeni ekip de geldi. Birlikte oluşturacağımız bu sinerji ile yüzde 85'i buluruz” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş konuşmasında Türkiye'nin geçmişten bugüne geldiği noktaya anlattı.

Geçmişte Türkiye'nin gelenek ve göreneklerine sahip çıkmayan, halk ve yöneticiler arasında bir uyumsuzluk sürecinin yaşandığına dikkat çeken Kurtulmuş, AK Parti iktidarının en büyük hizmetlerinden birinin yöneticilerle halkın iç içe olması olduğunu ifade etti.

CHP iktidar yüzü göremez

Kurtulmuş, diğer siyasi partilerin halkın sesine kulak vermediğini savunarak, “Halkın, bu milletin ferasesi devam ettiği sürece CHP iktidar yüzü göremez. Onlar başka telden halk başka telden çalıyor. Millet hiçbir zaman onların istikametinden gitmedi” dedi

Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Kurtulmuş, “Cumhurbaşkanlığı seçimi eski Türkiye'nin emniyet sibobuydu. Ahmet Necdet Sezer'in seçimine bakın ne demek istediğimi anlarsınız. Eski Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimi halka bırakılmazdı. Milletin önüne çok büyük imkan çıktı. 2014'te kendi cumhurbaşkanını seçerek başa getirecektir” diye konuştu.

Yerel seçimlere yaklaşırken Kurtulmuş, partililere önemli mesajlar verdi. Düzce'de yüzde 85 oy oranı isteyen Kurtulmuş AK Parti'nin alamadığı 4 belediyeyi de almak zorunda olduklarını belirtti.

Kibire kapılmak yok

Kurtulmuş, “Önümüzde 3 önemli seçim var. Yüzde 69 oy almış bir teşkilatın önünde konuşmak kolay değil. Düzce'de 85 alarak bu yerel seçimlerden çıkmalıyız. Bu yeni arkadaşlarımızla birlikte köy köy, kasaba kasaba gidilmedik yer bırakmamalıyız. İnsanlar gördüklerini, omuz omuza yaslandıklarını bilirler ve tanırlar. Bizim bizden başka rakibimiz yoktur. “Bu milet bize oy verecek, başka kime verecek” derseniz yanılırsınız. Bu millet kimseye oy vermeye mecbur değil. Bu millet bize oy verirken kendisine oy veriyor. Bu yüzden kibire kapılmak yok. “Nasılsa kazanıyoruz” diye düşünmek yok. Sırça saraylarda siyaset yapmak yok. Hergün halkın içinde olmalıyız. Ne zaman dizimizi fukaranın dizinden çekersek, burun kıvırırsak o zaman en büyük rakibmiz olur. 2014 yerel seçimlerde alamadığımız 4 ilçemizi almak mecburiyetindeyiz. 2014'deki başarı cumhurbaşkanlığı seçimini de etkileyecek” şeklinde konuştu.

Kurtulmuş konuşmasının ardından AK Parti'ye geçen üyelere rozetlerini taktı. Kurtulmuş ve AK Parti teşkilatı üyeleri sembolik olarak 35 kişiye tek tek rozet takarak tebrik etti. Tören, toplu fotoğraf çekimi ve hediye takdimi ile son buldu.

Kurtulmuş daha sonra Müftülük Toplantı Salonu'nda düzenlenen Zahidül Kevseri Anma Programı'na katıldı.

Haber: S. KAŞKIR