AK Parti Akçakoca İlçe Teşkilatı içindeki istifa depremi ilçe başkanı Mustafa Ezer'in görevinden ayrılmasıyla noktalandı... Yaşanan olaylar karşısında suskunluğunu koruyan ve iddiaları yalanlayan Ezer bugün Ak Parti il Başkanlığında düzenlediği basın toplansıyla istifasını açıkladı. Basın açıklamasında Ezer, Milletvekili Osman Çakır'la arasında yaşadığı uyuşmazlığı doğruladı. Ezer, yönetim kurulu üyelerinin gerginliği ortadan kaldırmak adına, istifalarını genel merkeze ulaştırdıklarını ve ardından  il başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve genel merkez teşkilatı başkanlığında yapılan istişare sonucu böyle bir karar alındığını söyledi.

 

4 yıldır yürütmekte olduğu ilçe başkanlığında teşkilat bütünlüğü sağlanması noktasında özellikle vekil teşkilat ilişkileri anlamında arzu edilen seviyeye gelemediklerini söyleyen Ezer, yaşanan sorunların partiye zarar verici boyuta ulaştığını belirtti.

Vekille ritim sorunu yaşadık

Ezer, "Milletvekilimiz Akçakocalı olduğu için Akçakoca'yı özel görüyor. Vekil olduğundan beri bize karşı bir tutumu vardı. 2 yıl boyunca parti terbiyesi içinde götürmeye çalıştık. Bir ritim sorunu yaşadık. Geldiğimiz nokta itibariyle ilçe yönetim kurulu olarak topluca istifa etmek suretiyle genel merkezin, Akçakoca ilçe teşklatında sağlıklı bir yapılanma kurabilmesinin yolunu açmanın en doğru karar olacağı kanaatine vardık. Biz makam peşinde hiç olmadık. Kimseye bir küskünlüğümüz ve dargınlığımız yoktur." ifadelerini kullandı.

Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ise Ezer'e gösterdiği olgunluktan dolayı teşekkür ederken, Ezer'in yerel seçim sürecinde Akçakoca'da yeterli bir performans sergileyemediği gerekçesiyle istifa ettirildiği iddialarının doğru olmadığını söyledi.

Büyük bir uyumsuzluk söz konusuydu

Kaşıkoğlu, "partimize zarar verecek olayların bir tarafı olmamak adına yerel seçimleri de düşünerek büyük bir oldunlukla görevinden istifa etti. Dilekçesini bugün teslim etti. Teşkilat olarak hakkımızı helal ediyoruz. Bu bir veda değil. Bu bir ne nokta ne bir virgül, sadece bir değişimdir. Hizmet sadece koltuklar değildir. Mustafa Ezer çalışmadı dersek büyük bir ithamla karşıya karşıya kalırız. Vekil teşkilat arası yada başka bir sebepten bütünlük sağlanamadı. Bir uyumsuzluk söz konusuydu. Genel merkezimizin müdahalesiyle olay bu noktaya taşındı. Bu gerilimler olmasaydı iyiydi. Akçakoca'da Ak Parti bayrağını daha yüksek bir noktaya çıkarak bir ekip kuracağız:"dedi.

Atama bir başkanla devam edilecek

20 asil 20 yedek üyenin görevinden ayrıldığını hatırlatan Kaşıkoğlu, bundan sonraki sürecin atama bir başkan ve onun kuracağı yönetimle ilerleyeceğini söyledi. Ezer'in yerine Mustafa Okutan'ın getireleceği şeklindeki söylentiler için Kaşıkoğlu, Ezer'in istifasının kendisine yeni ulaştığını ve net bir çalışmanın olmadığını söyledi.

Haber: S. KAŞKIR