Kongre heyecanı içerisinde giren AK Parti’de özellikle Merkez ilçe başkanlığı için adaylık çalışmaları devam ediyor. Kongre süreci ile ilgili mikrofonlarımıza açıklamalar yapan AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz, kongre sürecine girdiklerini ve özellikle genel merkezin parti içerisindeki çekişmelere mahal vermemek için titiz davrandığını ifade etti. Buna bağlı olarak da bu dönemde adaylar arasında uzlaşma sağlama çalışmaları yapıldığını vurgulayan Yılmaz, “Bu anlamda da teşkilatların görüşleri alınıyor” dedi.
Yılmaz, “AK Parti kongre sürecine girdi. Her kongre döneminde yeni uygulamalarla karşılaşıyoruz. Özellikle bu süreçte genel merkez, parti içi çekişmelerin partiye zarar verdiği kanaatine vardı. Bununla ilgili de kongrelere yaklaşmadan aday adayları arasında uzlaşma sağlanmaya çalışılıyor. Bu anlamda da bugün teşkilatlarımızın görüşlerini alıyoruz. Bu çalışmalarla da mevcut yönetim sorgulanıyor. Aylar öncesinden bu birlik beraberlik sağlanırsa partideki siyasi çekişmenin önüne geçilmiş olacak. Teşkilatların yönetimde görmek istediği insanlar yönetimde görev alacak.” Dedi.
Merkez ilçe başkanlığı için adı geçen isimler için de konuşan Başkan Yılmaz, parti içerisinde adaylık konusunda bir bölünme yaşanmayacağını ve tek liste ile merkez ilçe başkanlığı seçimlerinin yapılmasını istediklerini vurguladı.

Yılmaz, “Gündemde Merkez ilçe başkanlığı için İbrahim Canpolat ve Salih Kuşçuoğlu isimleri var. Ama teşkilat mensuplar farklı isimler de yazabilirler. Sürpriz isimler de çıkabilir. Ama parti içerisinde bu sene bir bölünme olmayacak. Çünkü daha önceki dönemlerde uzlaşma son haftalara bırakılıyordu. Bu yüzden o zamana kadar gruplaşmalar cepheleşmeler oluyordu. Ancak şuanda kongrelerin yapılmasına iki ay var. İki ay öncesinden gruplaşmalar olmadan bu çalışmalar yapılıyor. Genel merkezin almış olduğu kongre kararına herkes uymak zorunda. Ben tek liste olacağına inanıyorum.” Şeklinde konuştu.

Haber; R. BAL