Üç dönem Gölyaka Belediye Başkanlığı yapan Nihat Çelik’in ardından görevi devralan Bekir Akbulut, önceliği imara verecek… Televizyonumuza açıklamalarda bulunan Akbulut, teknik konuları giderilmesinin ardından verdiği sözlerin projelerini hayata geçireceğini söyledi.


İMAR SIKINTILI BİR KONU


Akbulut, “İmar bütün belediyelerin en sıkıntılı konusu, belediyecilik de imardan ibaret. Çünkü, yolu yapmazsınız, çöpü atmazsınız, sizden sonraki başkan gelir alır, yolu yapar, çöpü toplar, suyu akıtır ama yaptığınız bir imar seneler sonra herkesin önüne çıkar. Biz şuan imar çalışmalarını başlattık. Gölyaka'da yapılamayan imar yerleri de var, bunlar teknik konu, bunlarla ilgili çalışmalarımız var. İmar çalışmalarını tamamladıktan sonra yapacağımız projelerimizi biz açıkladık. Alt yapı, kültür merkezi, kapalı pazar yeri, kadınlara spor kompleksi sözü vermiştik, biz bunları yapacağız ama önce bir imarla ilgili durumu görelim bunlara da şehir planlamacıları karar verecekler.”


TURİZM UZUN VADELİ MARATON


Turizm konusunda hedeflerini de aktaran Akbulut, turizmin uzun vadeli çalışmalar olduğuna dikkat çekti.


Akbulut, “Biliyorsunuz Gölyaka turizm alanı ilan edildi, bu bizim için bir şans ama turizm deyince insanlar hayal gibi bakıyorlar, insanlara umut satıyormuşuz gibi düşünüyorlar. Çünkü uzun vadeli bir maraton. İlk önce alt yapınız olması lazım, yollarınızı yapmanız lazım, tesislerinizi yapmanız lazım, hizmet sektöründeki insanları eğitmeniz lazım nihayetinde turizm hizmet sektörü. Bir de demiştik ki madem turizm bölgesi olacağız o zaman Turizm Meslek Lisesi Gölyaka'ya kazandıracağız demiştik.” dedi.


YEREL YÖNETİMLER ALTINDAN KALKAMAZ


Akbulut ayrıca, Gölyada eşsiz doğa güzelliklerine sahip yaylalara ulaşım için asfalt çalışmalarını devam ettiğini bildirdi. Yerel Belediyenin bu tür turizm altyapılarında tek başına yeterli olmadığına siyasi ve bürokratların desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi.


Akbulut, “Biliyorsunuz Gölyaka'dan Yanık Yaylası'na kadar asfalt yolumuz tamamlandı. Bu yıl da Yanık Yaylası ile Kardüz Yaylası arasındaki yolun alt yapı çalışmalarını tamamlayacağız. 2015'in mayıs ayı gibi başlayacak asfalt dökümleri. Yolun da oturmasını bekleyip mayıs ayı gibi Kardüz Yaylası'na kadar olan asfaltı tamamlayacağız. Yaklaşık bir ay önce milletvekillerimiz, valimiz, Orman Genel Müdürlüğü, yani bürokratlar adına oldukça kalabalık bir grup vardı, orada neler yapabiliriz diye konuştuk. Kardüz Yaylası'na kadar elektrik döşendi, elektrik verilmedi ama bu yaz verilecek. Biz alt yapıyı oluşturmaya çalışıyoruz, tabi bu yerel yönetimlerin altından kalkabileceği bir şey değil. Burada devlet büyüklerimizden, valimizden, milletvekillerimizden, il başkanımızdan destek bekliyoruz. Zaten onlar üzerine düşeni yapıyorlar ama biraz daha gayret istiyoruz, buranın turizme kazandırılması açısından. İyi şeylerin yapılması noktasında hep birlikte çalışacağız.”dedi.

 

 

 

Haber;S.Kaşkır