CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Kaynaşlı’da kaymakam, belediye başkanı, meslek yüksekokulu ve esnafı ziyaret etti. Cuma namazını Kaynaşlı Üçköprü’de kılan Özkes, namaz çıkışı vatandaşlarla sohbet etti.
 
Özkes’in CHP İstanbul Milletvekili olduğunu öğrenen Üçköprülü vatandaşlar da en büyük sıkıntıları olan kavşak sorununu Özkes’e iletti.
 
 
Yetkililer kulak vermeli
 
Özkes, D-100 Karayolu’nda karşıya büyük zorlukla geçen Üçköprülü vatandaşların sesine yetkililerin kulak vermesi gerektiğini ifade etti.
 
Özkes, “Vatandaşlarımız karşıya geçemediklerini söylüyor. Düne kadar beraber yaşadıklarını insanları görebilmek için kilometrelerce yol giderek dönüş yapıyorlar. Acil bir durumda birbirlerinin imdadına yetişemeyecekler. En azından kavşak yapılması halkın birbiriyle irtibatlarının sağlanması ve hayatlarının kolaylaştırılması anlamında ciddi bir yarar olur. Yetkiler dilerim bu duruma kulak verirler.”dedi.
 
Öğrenciler burada mahsur…
 
Kaynaşlı meslekyüksekokulu öğrencilerinin yurt ihtiyacını dile getiren Özkes, şöyle konuştu:
 
“Kaynaşlı meslek yüksek okulu öğrencilerinin yurt sorunu var. Gündüz oturacakları eğlenebilecekleri yerler lazım. 600 öğrenci Kaynaşlı’ya gelmiş ama bu öğrenciler burada mahsur.. Bu gençlerin 24 saatini geçirebilecekleri mekanların yapılması lazım.”
 
Tünelin açılmasıyla Kaynaşlı’nın eski yıllardaki fonksiyonu azaldığına dikkat çeken Özkes, “ İş turizmine yönelik, tesislerin yapılması önemli. Kaynaşlı’da 1-2 pasaj geçtik. Bizden başka orada dolaşan insan neredeyse yoktu.”dedi.
 
Bu ülkeye yakışmıyor
 
Özkes, Depremin üzerinden 13 yıl geçmesine karşın Kaynaşlı içerisindeki prefabrik işyerlerinin hala kaldırılmamış olmasını üzüntü verici olarak nitelendirdi.
 
Özkes, “Kaynaşlı’da dolaşırken gördüm depremin üzerinden uzun yıllar geçmiş olmasına rağmen hala prefabrik evlerde, işyerlerinde duran insanlar var. Bu ülkeye yakışmıyor. Bunun yıllar öncesinden çözülmesi gereken yapılar sanki depremin üzerinden 1 yıl geçmiş gibi hala duruyor. Kalıcı meskenlerin hala yapılamayışı üzüntü verici.”diye konuştu.
 
Haber; S. KAŞKIR