Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol parti binasında yaptığı basın açıklaması ile ülke ve Düzce gündemini değerlendirdi.

“2018 yılı OHAL’siz bir Türkiye olsun, Meclis’in yerini saray aldı”
2018 yılında daha yaşanabilir ve OHAL’siz bir Türkiye istediklerini ifade eden Mertol, şunları kaydetti:

“2018 yılından en büyük beklentimiz. OHAL’siz bir Türkiye olduğunun altını çizmek istiyorum. “Türkiye 20 Temmuz 2016 yılından bu yana OHAL ile yönetiliyor. 15 Temmuz’dan bu yana 30 ayrı KHK yayınlandı. Neredeyse, KHK ile düzenlenmeyen tek bir konu, tek bir alan kalmadı. Kanunun yerini kararname, Meclis’in yerini saray, 80 milyonun iradesini bir kişi aldı. Binlerce insan bir kararname ile ihraç ediliyor. Devasa kuruluşlar bir kararname ile kapatılıyor. Anayasa ile teminat altına alınmış temel ve hak ve özgürlükler bir kararname ile rafa kaldırılıyor. Bu yüzden bizim 2018 yılına ilişkin ilk temennimiz OHAL’siz bir Türkiye’dir.”

“Taşeron işçiye lütuf değil, hakkıdır”
Taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin de bir değerlendirmede bulunan Mertol şu ifadelerde bulundu:

“Türkiye’de 1 milyona yakın taşeron işçinin kadroya alındı. Bu sevindirici bir karar olmakla birlikte eksik bir karardır. Özellikle de, taşeron işçilerin daha önce ortaya çıkan haklarından feragat etmeye zorlanmaları son derece yanlıştır. Bu adilane bir tutum değildir. Taşeron işçiye kadro bir lütuf değil işçinin hakkıdır. ‘Biz size kadro ihsan ettik,  biz ne diyorsak onu kabul edeceksiniz’ anlayışı son derece yanlış bir anlayıştır. Biz taşeron işçilerin kayıtsız şartsız kadroya alınmalarını talep ediyoruz.”

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın şehir merkezinde bulunan cami tuvaletlerini ücretsiz yapmasından dolayı teşekkür eden Mertol, “İnönü Parkı’ndaki tuvaletin durumu ne olacak?” dedi.

“Yatırımların hızlanması gerekiyor”
Son olarak, kaderi 2018 yılını bekleyen yatırım ve projelerin bir an önce hızlandırılması gerektiğini kaydeden Mertol, şöyle konuştu:

“Faruk Özlü Bey yaptığı sunumla bakan olduktan sonra Düzce’de yatırımların hızlandırıldığını beyan ediyor. Biz kendisine bu konuda yaptığı destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Ama Saadet Partisi olarak yatırımların Düzce’miz için yeterli olmadığını, 2018 yılı için vaat edilen Efteni Gölü Projesi, çevre yolları projesi, Efteni Otel’in devri, atık su ve temiz su arıtma tesislerinin hızlandırılması önem arz etmektedir.”