Türk siyasetinde her seçim öncesi siyasi parti liderlerinin seçmene sunduğu vaatler de farklı oluyor. Hal böyle olunca siyasetçilerin yakın tarihte seçmene sunduğu ilginç vaatlerde yeniden akıllara geliyor. Geçmiş ve bugünü değerlendiren seçmen ise ‘Biz bunları çok duyduk seçimin ardından verilen sözler unutuluyor.’ diyerek sitemde bulunuyor.
7 Haziran seçimlerine geri sayım sürerken son olarak Milliyetçi Hareket Partisi seçim beyannamesini açıkladı. Ak Parti dışında diğer siyasi partiler ekonomiden eğitime sağlıktan tarıma birçok alanda ses getirecek vaatlerde bulunuyor. Yakın geçmişteki seçimlere şahit olan seçmen ise parti liderlerinin kendilerine bulundukları çarpıcı vaatleri pek inandırıcı bulmuyor. Seçim beyannameleri üzerinde en çok tartışılan hatta hükümet kanadında da sorgulanır hale gelen seçim vaatleri ise kuşkusuz Cumhuriyet Halk Partisi’nin açıkladığı vaatler oldu. Partilerin seçim vaatlerini açıklamaları dünden bugüne siyasilerin unutulmayan seçim vaatlerini akıllara getirdi.
Geçmişte liderlerin vaatleri…
İşte bir siyasi parti liderlerinin bir döneme damgasını vuran vaatlerinden bazıları; Süleyman Demirel: Kim ne veriyorsa beş lira fazlasını vereceğim, ekonomiyi 500 günde düzlüğe çıkaracağım. Bülent Ecevit: Köyler kent olacak. Tansu Çiller: Herkese 2 Anahtar. Herkesi konut ve otomobil sahibi yapacağız. Mesut Yılmaz: Susurluk'u çözeceğiz. Devlet Bahçeli: Apo'yu idam edeceğiz. Deniz Baykal: 1 milyon işsize iş vereceğiz. Kemal Kılıçdaroğlu: Her dar gelirliye 600 TL maaş vereceğiz. Cem Uzan: Mazot 1 YTL olacak, üniversite sınavı kalkacak. Haydar Baş: Doğuran kadına 15 bin, her ev kadınına 500 TL maaş vereceğim. 


Haber:Y.SEVER