Düzce Valisi Ali İhsan Su, MANŞET programında göreve başladığı günden bu yana yapılan çalışmaları ve gelecekte Düzce'nin hedeflerini özetledi.


İlk kez katıldığı Televizyon programında Düzce için düşüncelerini, çalışmalarını ve hedeflerini sıralayan vali Su, Düzce insanının sıcak kanlı, sevecen ve  dost canlısı özelliğini  hatırlattı..Düzce'de farklı mensubiyetten insanların bir arada yaşadığını ifade eden Vali Su, Düzce'nin kültür mozaiği oluşturduğunu belirterek, "Düzce'nin dinamik bir yapısının bulunmasının Düzce için bir kazanç olacağını" söyledi:
 
DÜZCE'NİN KONUMU "OLDUKÇA DEĞERLİ"
 
Vali Ali ihsan Su, Düzce'nin konumu itibariyle değerlendirmesini de şu sözlerle dile getirdi:"Konum itibariyle ülkemizin çok önemli yerinde bulunmaktayız. Iki Büyük metropol olan İstanbul ile Ankara'nın tam ortasında yer alıyoruz. Düzce ekonomik anlamda gelişmelere imkan sağlayan bir il. Ilimizin insanları çalışkan insanları  bu da bizim için itici güç." 
 
DÜZCE YATIRIMLAR AÇISINDAN OLDUKÇA DİNAMİK
 
Düzce'de alt yapıdan üst yapıya farklı alanlarda birçok önemli gelişmelerin olduğunu hatırlatan Vali Su, biten yatırımların yanı sıra devam eden yatırımlarında bulunduğunu kaydederek en kısa zamanda yapımı süren yatırımlara da nokta koymak istediklerini dile getirdi. Vali Su, Düzce'nin bu açıdan bakıldığında oldukça dinamik yapıya sahip olduğunu aktardı.
 
EĞİTİMİN 3 UNSURUNA YÖNELİK ÇALIŞIYORUZ
 
Vali Su, Erol Tayhan'ın "Milli Eğitim'de  Düzce olarak hangi noktadayız" sorusunu da cevaplandırdı.  Su, eğitimde öncelikle 3 ana unsurun öğretmen, öğrenci ve fiziki bina olduğunu dile getirerek şöyle devam etti. "Bunun içerisine aileleri de katmak lazım. Öğretmenlerimizin çocuklarımızı iyi yetiştirmeleri için hizmet içi eğitimler tertip ediyoruz.  Ailelerimizi de eğitime alıyoruz. Öğrencilerimizi motive etmeye çalışıyoruz."
 
6 BİNA İKİNCİ DÖNEM FAALİYETE BAŞLIYOR
 
Su, eğitim binalarını en iyi hale getirmeye çalıştıklarını paylaşarak bu konuda süren çalışmalar hakkında bilgi verdi. "19 eğitim binası tamamlanarak hizmete alındı. Şu anda 6 bina tamamlanmak üzere ve bu 6 binayı eğitim öğretim yılının ikinci dönemine açacağız. 8 binamızda ise çalışmalar sürüyor. 3 binanın ise planlama çalışması ile ihalesi yapılacak. " 
 
TÜRKİYE'DE 3. OLACAĞIZ
 
Türkiye'de engelliler için açılacak üçüncü anaokulun Düzce'de açılacağını kaydeden Vali Su, bunun yanında  Düzce genelindeki hemen hemen bütün okullara da engelli rampalarının yapıldığını aktardı.
 
17.SIRADAYIZ
 
Su, Düzce'nin Türkiye genelinde eğitimdeki başarısıyla ilgili örnek verdi. "Ekonomi gazetesinin araştırmasına göre Düzce olarak üniversiteye öğrenci göndermede  Türkiye'de 17.sıradayız."
 
ASLA GEÇİT VERMİYORUZ
 
Manşet Programında Tayhan'ın "Düzce'de uyuşturucuyla mücadelede nasıl bir yol izleniyor" şeklindeki sorusunu da cevaplandıran Vali Su, emniyet ve jandarma kuvvetlerinin uyuşturucuya asla geçit vermediğinin altını çizerek süren bir çalışmanın detaylarını izleyenlerle paylaştı. "Eğitim çalışmları çok büyük önem arz etmektedir. Paydaş müdürlüklerimizle ortak çalışma yapıyoruz. Üniversitemizde çalışmanın içerisindedir. 50 kişi ile eğitimlere başladık. 50 personele eğiticilerin eğitimi için  eğitim verdik." 
 
FABRİKALARDA EĞİTİM VERİYORUZ
 
Su, eğiticilerin belirlenen hedef fabrikalarda görev dağılımı yaparak uyuşturucu konusunda çalışanları bilgilendirmek amacıyla eğitim verdiklerini ve bu uygulamaya devam edeceklerini söyledi.
 
BELEDİYE METRUK BİNALARI YIKACAK
 
Vali Ali İhsan Su, yıkılmayan metruk binaların durumunu şöyle izah etti. "Emniyet yıkılmayan metruk binalarda çok ciddi kontroller yapıyor. O noktalarda bu olaylara müsade etmiyoruz. Belediye o binaların yıkımı konusunda çalışma başlattı.en kısa sürede bu geçekleşecek." 
 
SPORCU FABRİKASI TEKLİFİ YAPTIK
 
Düzce'nin özellikle salon sporlarında dereceler elde ederek Türkiye'de sıralamalarında önlerde yer almasının alt yapının ve fiziki yeterliliğin Düzce'de iyi olmasından kaynaklandığını aktaran Su, Spor Bakanlığına "sporcu fabrikası kurulması" için teklif yaptıklarını dile getirdi.
 
YÜZDE 70'İ TAMAMLANDI
Sağlık alanında Düzce'nin aşılamada yüzde 100 başarılı olduğunu halk sağlığının bin 583 hastaya evde bakım hizmeti verdiği bilgisini dile getiren Su, yapımı devam eden 300 yataklı devlet hastanesi için inşaatın yüzde 70'inin tamamlandığını vurguladı.
 
ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ KURUYORUZ
 
Farklı alanlardaki hedeflerine paylaşmaya devam eden Vali Su, Engelsiz Yaşam Merkezi kurmak olduğunu bunun için yer belirlediklerisöyledi.
 
KALICI İŞ YERLERİ ÜNİVERSİTEYE VERİLDİ
 
Düzce'de yatırım denildiğinde akla ilk gelen yer olan kalıcı iş yerleri için çalışmaları anlatan Su, yapılanları ve yapılması düşünülenleri açıkladı. "Özel İdaremiz şuanda dağınık. Iş yerlerinin bir kısmını onarıyoruz. Özel İdare'yi adliyenin orada bulunan kalıcı iş yerlerine taşıyacağız."
Vali Su, Kalıcı Konutlardaki iş yerlerini ise üniversiteye gelen talep doğrultusunda 25 yıllığına ücretsiz tahsisini yaptıklarını üniversitenin iş yerleri için kaynak arayışının olduğunu söyledi.
 
DÜZCE'NİN TARIMDA YOL HARİTASI OLACAK
 
Vali Su, Tayhan'ın "Düzce nasıl anılmalı, nasıl tanınmalı" şeklindeki sorusu üzerine yürütülen çalışmaları bir bir detaylarını da ilk kez açıkladı. "İlimizin iklimine, toprak yapısına , yağış rejimine uygun olan ürün hangisi ise onu ekeceğiz. Bu konuda toprak analizi çalışmlarımız sürüyor. Tarım Bakanlığıyla birlikte hareket ediyoruz. Bilimsel araştırmalar bittiğinde elimizde Düzce'nin tarım haritası olacak. Haritaya göre Düzce'ye uygun ürünü yetiştereceğiz." 
 
LOJİSTİK MERKEZİ KURMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI
 
Vali Su, Düzce'ye Lojistik Merkez kurulması için çalışma başlatıldığını söyleyerek lojistik merkezi neler yapacağını sıraladı. "Öncelikle ihtiyaç analizi yapacağız sonra ihtiyaç varsa nerede yapılması uygun olur. Bu hususları değerlendireceğiz. Ilimizi lojistik merkezin bir gereği olan demir yollarına kavuşturmak uzun vadede en büyük arzumuz. Demir yollarının bu konuda avam çalışması var."
 
KARDÜZ'Ü DÜZCE TURİZMİNİN BAŞ AKTÖRÜ YAPACAĞIZ
 
Şuan Düzce'de görev yapan bürokrat ve siyasilerin Düzce için öncelikli olarak gördüğü turizmle ilgili de konuşan Su, Düzce'nin doğal güzellikleri açısından bir numara olduğunu  paylaşarak, Kardüz Yaylası'na yapılması planlanan kış turizmi yatırımı için yapılan Avusturya gezisinin detaylarını da izleyenlere anlattı. "Kardüzü turizmde baş aktör yapacağız."

AVUSTURYA GEZİSİNİN DETAYLARINI İLK KEZ ANLATTI
 
"Avusturya kış turizminde oldukça gelişmiş bir ülke. Kardüz ve Avusturya'daki kış turzmi için belirlenen alanların fizksel yapıları birbirine oldukça yakın. Avusturya'da tesislerden yüzde 60 kış mevsiminde yüzde 40 ise yaz mevisiminde yararlanılıyor. Bizde Kardüz'de kış mevisiminde kış turizminden yaz mevsiminde yayla turizminden yararlanmak istiyoruz. Çim kayağı da yapılabilir."
 
Düzce'nin turizmi ve tanıtılması için bugüne kadar küçük ve büyük ölçekli birçok çalışma yaptıklarını Düzce'nin tarihini de unutmadıkları belirten Su, bu konuda değerli insanlardan yararlandıklarını ve kitap oluşturduklarını aktardı.
 
Vali Su, programın son kısmında devletin Düzce'de  yaptığı  ancak zaman kısalığından anlatılamamış bir çok yatırımları olduğunu belirterek, bugüne kadar yatırımların sağlanmasında ve her türlü konuda kendisine yardımcı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve  Başbakan  Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere Bakanlara ve Düzce milletvekillerine ve Düzce halkına teşekkür ederek  tamamladı.  



Haber:Y.SEVER