Yerel seçimler süreciyle birlikte özellikle Düzce Belediyesi'nin 94 milyon TL'lik borcuyla birlikte Eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in yolsuzluk yaptığına dair söylentilerde çıkmıştı. AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu da gerekli açıklamaların yeri geldiğinde yapılacağını söyleyerek Keleş'in yolsuzluk yaptığını onaylar nitelikte konuşmuştu. Son gelişmelerin ardından ortalarda uzun süredir görünmeyen Keleş'ten açıklama geldi. Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın da borçlar konusunda açıklama yapacağım demesi ve açıklama yapmamasına da tepki gösteren Keleş, “Varsa bir yolsuzluk mahkemeye gitsinler.” diyerek kendisini savundu.

Seçimlerin üzerinden bir buçuk ay geçmesine rağmen Düzce Belediyesi'nin içinde bulunduğu durumun ne Milletvekili Metin Kaşıkoğlu ne de Belediye Başkanı İsmail Bayram tarafından açıklanmaması üzerine gelen bu açıklamalar, beraberinde çözülmeyi bekleyen soru işaretlerini de getirmiş oldu. Bayram'ın da Belediye konusunda hiçbir şey söylemeyip suskun durması Keleş'in sesini yükseltmesine neden oldu. Keleş ayrıca bu açıklamaları ile yolsuzluk yapmadığı ve söylentilerin tamamen asılsız olduğu izlenimi de yaratmaya çalıştı. Bu açıklamalar, aradan geçen zamana rağmen Keleş'in, kendisi hakkında çıkan yolsuzluk ve borç ile ilgili söylentilere kızgın olduğunu da ortaya çıkardı.

Bu açıklamaların ardından Düzce Belediyesi Başkanı İsmail Bayram'ın nasıl hareket edeceği ya da Belediye'nin içinde bulunduğu karmaşık durumun ne zaman gün yüzüne çıkacağı ise ilerleyen günlerde belli olacak.