Vatan Partisi Düzce İl Örgütü, 16 Nisan’da gerçekleşen Anayasa Değişikliği Referandumu sonrası Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı’nda durum değerlendirmesi yaptı. Toplantı hakkında açıklamalarda bulunan Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, bugün ve önümüzdeki süreçle ilgili masaya yatırdıkları konuları şöyle aktardı:

"Bu maçın galibi ve mağlubu yoktur"
“Anayasa değişikliğine ilişkin Evet-Hayır kamplaşması artık arkada kalmıştır ve kesinlikle arkada bırakılmalıdır. Türkiye’nin geleceğini kurtaracak mevzi, vatan savaşı mevzisidir. Artık milletçe vatan savaşı mevzisindeyiz. Maç berabere bitti, şimdi beraberlik zamanı. Halk oylaması, yüzde elliye yüzde elli eşitlikle bitti. Bu maçın galibi ve mağlubu yoktur. Halk oylaması berabere bitmiştir. Şimdi beraberlik zamanıdır. Türkiye’nin sorunları beraberlikle çözülür. Evet diyenler de bizdendir, hayır diyenler de bizdendir. Şimdi evet diyenlerin ve hayır diyenlerin el ele verme zamanıdır."

"Evet-hayır cephesinde değil, milletin cephesinde birleşeceğiz"
Kamplaşmanın tuzak olduğunu vurgulayan Sönmez, “Türkiye’yi evet-hayır kamplaşmasına sokmak yanlıştı. Bugün o kamplaşmayı sürdürmek, daha büyük yanlıştır. AK Parti kamplaşmayı derinleştiren söylemlere artık son vermelidir. Evet-hayır cephesinde değil, milletin cephesinde birleşeceğiz. Hayır cephesine de karşıyız. Evet cephesine de karşıyız. Bugün PKK terörüne ve FETÖ terörüne karşı birlik zamanıdır."

3 sorun sıraladı
Vatan bütünlüğü ve üretim ekonomisi için birlik çağrısı yapan Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez, "Bugün Türkiye’mizin önünde çözüm bekleyen üç sorun var. Birincisi, vatan bütünlüğüdür. Dış tehditlere ve teröre karşı huzur için birleşeceğiz. İkincisi, borç batağından kurtulmak ve üretim ekonomisine geçmektir. Bunun için işçi ve çiftçiden esnaf, zanaatkâr, sanayici ve tüccarımıza kadar bugünkü ekonomik zorlukları paylaşacak ve birleşeceğiz. Üçüncüsü, komşularımızla birliktir. Bölgemizde dış tehdide ve teröre karşı komşularımızla birleşeceğiz. Türkiye’nin önündeki sorunları iç kavgayla değil, milleti birleştirerek çözebiliriz."