24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili Seçimleri için çalışmalarına Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez ve Düzce Milletvekili Adayları Hümeyra Yılmaz ile Serap Naz Başar da devam ediyor. Adayların son durağı, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Düzce Şubesi oldu.

Dernek Başkanı Gazi Em. J. Albay Ayhan Metin ile görüşen partililer gazilerin ve şehit ailelerinin sorunlarını dinledi.

 “Burada herkes gözsüz, kolsuz, bacaksız! Üye sayımızın az olmasıyla övünürüz” diyen Dernek Başkanı Metin, yıllardır çözülmeyen yer sorununu dile getirdi.Metin, üyelerin kat çıkmakta zorlandığını ve düzayak bir dernek binasına ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Vatan Partisi heyetine bir dosya da veren Gazi Metin, var olan sorunlarla ilgili talep ve çözümler konusunda destek istedi.

Dernek tarafından hazırlanan bu dosyadaki başlıklar ve talepler ise, “Şehit anne ve baba maaşlarının arttırılması, devlet övünç madalyası verilenlere madalya maaşı, iş hakkının tüm şehit çocuklarının tamamına ve terörle mücadele kapsamında gazi olanlara ikinci iş hakkı verilmesi, harp ve vazife malullerinin 3 bin 600 prim gününde yaşlılık aylığı bağlanması, eğitim öğretim ve türün yardımının (ek ödemenin) artırılması, KDV ve ÖTV muafiyeti, şehit ve malul gazi çocuklarının vakıf üniversitelerinde burslu okutulması, mevzuat dağınıklığının giderilmesi, dernek örgütlenmesinin desteklenmesi ve mali yardım yapılması, rütbeli ordu vazife malullerinin maaşlarının artması” şeklinde oldu.

Dosyayı alan ve takipçisi olacaklarını belirten Vatan Partisi Milletvekili Adayı Hümeyra Yılmaz, “Bütün şehit yakınlarımızın özlük haklarıyla ilgili taleplerini yerine getirmek, namus borcumuzdur. Öz şehit-üvey şehit ayrımını kaldıracağız” dedi.

Milletvekili Adayı Serap Naz Başar ise yaptığı konuşmada gazi ve şehit yakınlarının, milletin onuru olduğunu, toplumda onlara saygı kültürünü güçlendireceklerini söyledi.

Haber: Ö.YILMAZ