Seçim çalışmalarını basın kuruluşları ile sürdüren Saadet Parti Milletvekili Adayları Birkan Mertol, Mustafa Zorlu ve Bahadır Kıbrıs partililerle birlikte Öncü TV’yi ziyaret etti. Gündeme dair görüşlerini paylaşan adaylardan Birkan Mertol'un hedefinde AK Parti vardı. Seçim sürecini yorumlayan Mertol, vatandaşın seçim istemediğini savunurken 1 Kasım'da sandık başına gitmeye sebep olarak gösterdiği AK Parti’nin istemediği bir sonuçla karşı karşıya kalması durumunda seçimi tekrar yapıp yapmayacağını sorguladı.

DEĞİŞEN TEK ŞEY AK PARTİ’NİN VAATLERİ OLDU

Seçim sonucunun genel olarak 1-2 puan dışında değişmeyeceği şeklinde bir öngörüde bulunan Mertol, “7 Haziran’dan bugüne kadar ne değişti? Değişen tek şey AK Parti’nin vaatleri oldu. Vatandaş AK Parti’nin vaatlerini samimi bulmuyor.” dedi.

SEÇİM TOPLUMDA BASIK OLUŞTURDU

2.sıra adayı Mustafa Zorlu, seçimin ekonomik anlamda toplumun üzerinde baskı yaptığını buna gösterge olarak 7 Haziran’dan sonra işsizliğin azalması ve mali tablolardaki iyileşme olduğunu paylaştı.

KOALİSYON ZARARLIDIR ALGISI OLUŞTURULMAK İSTENİYOR

3.sıra adayı Bahadır Kıbrıs ise hükümet tarafından koalisyon zararlıdır algısının oluşturulmaya çalışıldığını söylerken Saadet’in mecliste olması durumunda seçimin yenilenmeyeceği iddiasında bulundu. Kıbrıs son olarak vatandaştan iki oydan birini kendilerine vermelerini istedi.

HABER;Y.SEVER