Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, Gazeteci Erol Tayhan’ın hazırlayıp sunduğu ÖNCÜ TV’de yayınlanan MANŞET programında ülke ve Düzce gündemini ilişkin açıklamalarda bulundu.

Söylemde milli görüş eylemde bildikleri gibi
Türkiye’nin mevcut şartlarını farklı alanlarını tek tek değerlendiren Mertol, AK Parti’yi dış politikayı eleştirerek açıklamalara başladı. AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle 15 Temmuz’un ardından Milli  Görüş’ün merhum lideri Necmettin Erbakan’ı daha iyi anladığını ifade eden Mertol, Milli Görüş çizgisinde olan söylemlerin eylemde görülmediğini dile getirdi.

AB Bakanlığı lav edilsin
Hükümetin Avrupa Birliği yaşadığı sürece dair düşüncelerini dile getiren Mertol, “AB’ye mahkum değiliz. Hükümet AB Bakanlığını lav etmeli ki Batılılar o zaman günlerini görsün. Hükümet eylemde yetersiz kalıyor.” Dedi.

Montaj ekonomisine sahibiz
Yükselişiyle her gün yeni rekorlar kıran dolar ve Cumhurbaşkanının dövizi bozdurun çağrısına değinen Mertol, “Türk Lirasına dönüp İslam ülkeleriyle doları kaldıralım.” Çağrısı yaptı.Türkiye’de üretim ekonomisi yerine montaj ekonomisi olduğunu aktaran Mertol, dışa bağımlılığı, işsizliği artırmanın sanayileşme ile sağlanacağını kaydetti.



Türkiye’nin komşusu kalmadı
Hükümetin Suriye’de söz sahibi olmak için ABD’nin yanında yer aldığını belirten Mertol, “Hükümetin Ortadoğu politakalarını desteklemiyoruz. Cumhurbaşkanı bile birkaç gün arayla farklı söylemlerde bulunuyor. Etrafımızda komşumuz kalmadı. ABD 10 bin kilometre öteden gelip Ortadoğu politikasının görüşüldüğü masada yer alıyor. Komşu olarak biz yer almıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Saadet Partisi’ni AK Parti’den ayıran…
Saadet Partisi’ni AK Parti’den ayıran en büyük özelliğin Avrupa Birliğini değil İslam Birliğini, gücü değil Hak’kı üstün tutması olarak paylaşan Mertol, tüm bunlara rağmen Türkiye Cumhuriyeti biterse İslam aleminin biteceği vurguladı.

Vatandaş perişan halde
Dış politikayla birlikte ekonominin iyi olmadığını sözlerine ekleyen Mertol, faizlerin düşmemesinin iş dünyasına olumsuz etki edeceğini ifade eden Mertol, Türkiye’nin en fazla faizine sahip ülkelerden olduğunu belirtti. Ekonomik durumun olumsuz olduğundan söz eden Mertol, “Vatandaş perişan halde algı operasyonu yapılıyor. Taksit sayısının artırılmasıyla ekonominin canlanmasından medet umuluyor. Döviz bozdur gibi çağrıların daha önceden yapılması ve önlemlerin daha önce alınması gerekiyordu. Hükümetin piyasayı canlandırması için esnafa faizsiz kredi vermesi gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

Ruhi Kurnaz’ı arar olduk
Düzce’nin gündemi hakkında açıklamalarını izleyicilere aktaran Mertol, kamuoyunda çok tartışılan belediye şirketlerinin mali durumuna dair Belediye Başkanı Mehmet Keleş’ten açıklama beklediklerini dile getirerek kıt kaynakların çarçur edilmesini hayretle izlediklerini söyledi. Mertol, “Düzce eski belediye başkanı Ruhi Kurnaz dönemini arar oldu. Düzce Keleş’i kesmiyor. Keleş’in ufku büyük, öncelikleri iyi belirleyerek hareket etmelidir.” Diye konuştu.

Mertol, vatandaşlardan partilerini takip etmelerini ve destek isteyerek sözlerini tamamladı.