CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, partisinin Düzce teşkilatını ziyareti sırasında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Günaydın, iç tüzük değişikliğinin görüşülmesi sırasında mecliste yaşanan kavgaları, MİT Başkanının ifadeye çağırılmasını ve Başbakan’ın Dindar gençlik yetiştirmeyle ilgili sözlerini eleştirdi.

Mecliste olup biten vatandaştan saklanıyor

Günaydın, “ Özgür demokrat tavır alan medyayı susturdunuz. Yeni bir yandaş basın yarattınız. TBMM görüşmelerini TRT 3 naklen verirdi. Neden kaldırdınız? Mecliste olup biteni vatandaştan niye saklamaya gayret ediyorsunuz? Bütün bunlar oldu, sıra Türkiye Büyük Millet Meclisinde muhalefetin sesini kısmaya geldi. CHP anti demokratik tüzük değişikliğinin gerçekleşmemesi için bir direniş ortaya koymuştur. Biz yerimizde otursaydık, 300 milletvekilinin oylarıyla iç tüzük geçecekti ve meclisin anayasası olan iç tüzük geçtiğinde bir daha sizin kendinizi anlatmanız mümkün olmayacaktı. Biz temsil ettiğimiz halkın iradesine saygı duyuyorsak, bu anti demokratik iç tüzüğün gelmemesi için her türlü mücadeleyi göstermek durumundaydık. O kavga fotoğraflarının içinde bende varım bundan mutluluk falan da duymuyorum. Ben 3 üniversite bitirmiş, makroekonomi doçenti olmuş, sivil toplum kuruluşlarını yönetmiş yıllardır kamuoyunun tanıdığı bir insanım. Oturdukları yerden iç tüzüğü diledikleri gibi geçirsinler, biz de bunu seyir edelim diyecek vatandaşlar değiliz biz.” dedi.

Üst düzey MİT görevlilerinin KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağırılmasını değerlendiren Günaydın,”Yapılan araştırmalar KCK’nın üst düzey görevlilerinin önemli bir bölümünün MİT mensubu olduğunu ortaya koydu. PKK ile pazarlık yapıyorsunuz, Oslo’da görüşmeler yapıyorsunuz, oralarda sözler veriyorsunuz. Bu görüşmeleri yaparken mit müsteşarı sıfatı bile değil başbakanlık müsteşar yardımcısı sıfatını taşıyorsunuz. KCK’ya Bölücü başından mektup götürüyorsunuz. Eğer KCK’nın içine MİT mensubu sızmışsa nerede ne zaman bombalama yapılacağını, nerede ne zaman karakol basılacağını, hangi F-16’nın nereden havalanıp nereye bomba yağdıracağını, demokratik özerklik hareketinin nerede vücut bulacağını, mit görevlileri biliyorlarsa bunları engellemek için ne yaptılar? Ben bunu soruyorum. Bunlar herhangi bir ülkede gerçekleştiğinde hükümetin istifasını sağlayacak çok ciddi durumlardır. Ama hiçbir şey olmamış gibi olayları sıradanlaştırıp hayat devam etmektedir.”dedi.

Bugüne kadar dini bilmeyen nesiller mi yetişti?

Günaydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dindar gençlik yetiştirmek istiyoruz" sözlerine ilişkin şunları söyledi:

“Emperyalizmin bu toprakları7 düveli ile birlikte işgal ettiği dönemde düşmanı denize dökerek bu memleketi yeniden ayakları üzerine diken Cumhuriyet rejimi, bugüne kadar dinini bilmeyen nesiller mi yetiştirdi? Din bu memleket için bir olgudur. Hepimiz Elhamdülillah Müslümanız. Ama sen dindar bir gençlik yetiştireceğiz, İmam Hatipler arka bahçemizdir söylemi altında dini siyasallaştırarak kendi siyasal projenin arka bahçesi haline getirirsen, yalnızca vatandaşı bölmeye hizmet etmiş olursun.”