Liderlerin seçim gezileri tam gaz devam ediyor. Hem Başbakan Ahmet Davutoğlu, hem de muhalefet liderleri Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli ve Selahattin Demirtaş, her gün en az bir ilde, hatta birden fazla yerde seçim mitingleri yapıyor. Bu mitinglere de hatırı sayılır kalabalıklar katılıyor ya da taşınıyor. Dahası canlı yayınlarla ekrana yansıyan görüntüler, yani meydanları dolduran kalabalıkların sayısı üzerinden partiler arası güç polemiği yaşanıyor. Sanki meydana gelen herkesin oyları cepteymiş gibi...

Bizde bu konu üzerinden seçmene birtakım sorular yönelttik. ’Liderlerin mitingler düzenlemesi oy kararınızı ne düzeyde etkiliyor? Liderlerin Düzce’ye gelmesi ile neler kazandırır?’ gibi sorularla seçmenin düşüncelerini aldık.

Vatandaşlarda genel olarak ‘Bizim kararımız bellidir. Mitingler bizim sandıktaki oy kararımızı etkilemez.’ şeklinde düşünüyor. Liderlerin söylemleri ve vaatlerini değerlendiren seçmen, her lideri dinlemeyi de ihmal etmiyor fakat yapılan ve yapılması vaat edilen icraatlar konusunda da oldukça titiz davranıyor. Liderlerin sloganları ve yaptığı icraatları da eleştirenler yok değil. Özellikle emekli, işçi ve memura yönelik beklentileri olan halk kendisini bu konularda ikna edecek partiye eğilim göstereceğinin sinyallerini veriyor.

İşin özü seçmen, mitinglerin kendileri için çokta bir şey ifade etmediğini sözden çok yapılana bakacağını dile getirerek oyunu hangi kritere göreceği konusunda partilere ince bir mesajda gönderiyor.

Haber:Y.SEVER