31 Mart’ın ardından, seçimlerden galip ayrılan isimler, mazbatalarını alarak göreve başladı. Gölyaka’da devir teslim töreni ile eski Başkan Bekir Akbulut’tan koltuğu devralan AK Partili Belediye Başkanı Yakup Demircan da çalışmalarına başladı. Yüzde 50’nin üzerinde oy alarak başkan seçilen Demircan’ın aday olduğu dönemde Gölyaka halkından görüşlerini alan Öncü Haber ekibi, bu kez Başkan Yakup Demircan’ı Gölyakalılar’a sordu. İşte aldığımız yanıtlar…



“Bir Şeyler Katacağına Eminim”

Başka bir partiyi desteklediği halde, Demircan’a oy verdiğini dile getiren Mensur Öner, “Yakup Demircan halamın oğlu. Severim, iyi bir insandır. Gölyaka bir şeyler katacağına eminim. Demircan dürüsttür. Ben aslen CHP’liyim. Ama oyumu AK Parti’ye verdim” dedi.

“Hizmet Eder İnşallah”

Başkan Demircan’ı yakinen tanımadığını belirten Yaşar Cebeci, “Hayırlısı neyse o olsun. Gölyaka’ya hizmet eder inşallah. Ben tanımıyorum kendisini ama iyi biri olduğunu söylüyorlar” şeklinde konuştu.



“İnanıyoruz, Gölyaka’ya İyi Hizmet Edecektir”

Demircan’ın seçim öncesi verdiği sözlere inandıklarını söyleyen Cemal Yirmibeş, “Benim bildiğim kadarıyla çok iyi bir insan. Seçimlerde oyumu da Demircan’a verdim zaten. Projelerini göstermişti. Söylediklerine inanıyoruz, mutlaka Gölyaka’ya iyi hizmet edecektir.” İfadelerini kullandı.

“Demircan’a Melek desem yeridir.”

Gölyaka Belediye Başkanı Demircan hakkındaki düşüncelerini dile getiren bir diğer vatandaş ise şu şekilde konuştu:

“Seçimin sonucu güzel oldu bence. Demircan, Gölyaka’ya çok şey katar. On numara bir insan, melek desem yeridir. Ben öyle tanıyorum. İnsanlara tepeden bakmıyor. Milleti hor görüp de dışlayacak, esnafı zor duruma düşürecek biri insan değil ilk önce. Herkesi dinler. Çocukları bile dinler.”



“Sonuçlardan Sonuna Kadar Memnunuz”

Demircan’dan umutlu olduğunu belirten bir diğer Vatandaş Nevzat Sevinç düşüncelerini şu ifadelerle aktardı:

“Sonuçlardan sonuna kadar memnunuz. İlerisi içinde mutluyuz yani. İyi birisidir Yakup. Benim çocukluk arkadaşım.  Aynı köydeniz. Bu esnaf zaten, bir de okumuş insan. Yapacağına inanıyoruz.”

“Çok İyi Bir İnsan”

Demircan’ın iyi hizmet edeceğine duyduğu inancı vurgulayan Ayhan Sarıbaş, “Ben sonuçlardan memnunum. Çok iyi bir insan. Çok iyi hizmetler yapacağına inanıyorum” diye konuştu.

Haber: H.DURNA