İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er ve parti yönetimi ile İYİ Parti ve CHP’nin Düzce Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olması dolayısıyla Düzce’de görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri ile bir araya geldi.



Düzce’de bulunan bir restoranda düzenlenen kahvaltı organizasyonunda bir açıklama yapan Küçük, tüm gazetecilerin, Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında Düzce’nin sorunlarına değindi.

“İnsanımıza hak ettiği suyu içiremiyoruz”

“Düzce’de yıllardır bir sorun var ki, bizce çok önemli”, diyen Küçük, şunları kaydetti:

“Hepiniz biliyorsunuz ki, su hayat, su yaşam. Yaşamın gereği ama suyun bol olduğu memleketimizde tabiri caizse şöyle kazık çakalım 2 metreden su çıkacak bir memlekette biz, bizim insanımıza hak ettiği suyu içiremiyoruz. Alt yapımız maalesef yok. Hala daha biz ekonomik ömrünü tamamlamış bir arıtma tesisinden maalesef insanımıza su içirmiyoruz.”

“Alt yapılarımızı, katı atık arıtma tesislerimizi yapacaklardı ama unutuldu”

İstanbul’a su verirken bir takım pazarlıkların yapıldığını ifade eden Küçük, şöyle konuştu:
“Alt yapılarımızı yapacaklardı. Düzce’nin ilçelerini de katı atık arıtma tesislerini hep yapacaklardı ama maalesef takip edilmedi ya da unutuldu. Kayıp kaçak oranımız 50-60’lar civarında. Dolayısıyla tüm teknik arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar neticesinde biz Düzce Belediyesi’ni aldığımızda halkın kullandığı suyu 12 metreküpe kadar olan miktarına ücret almayacağız. Hemen kaynak ve kamuyu zarar uğratma diyecekler. Örnek çalışmaları var. Bizim kaynağımızdaki sadece kayıp kaçak olacak. Bunu gelir gelmez ilk belediye meclis toplantımızda kararlaştıracağız. Düzce halkımız 12 metreküpe kadar kullanacağı suya bedel ödemeyecek. Düzce belediyesi yavaş yavaş kendi yaşayanının kendi işçisini kendi memurunun cebinden elini çekecek. Çekmeye başlayacak. İlk projemiz budur.”

“Bizim marka şehir olmamızın temeli sizlerden geçiyor”

Seçilmesi halinde Düzce Belediyesi’nin basına ayrılmış bir fonu olacağı sözünü yineleyen Küçük, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ortaya bir takım kriterler koyacağız. Biz basın mensuplarımızı ekonomik anlamda güçlü görmek istiyoruz. Güçlü gören bir Düzce Belediyesi olacağız. Esnafın durumu ortada sanayicinin ortada. Biz artık sizin sorunlarınızı Düzce’nin sorunları olarak bünyemizde taşıyacağız. Eleştiri de sonuna kadar olmalısınız. Biz basının yeterince özgür hareket ettiği düşüncesinde değiliz. Bizi eleştireceksiniz bizim eksikliklerimizi göreceksiniz. Zaten göreviniz o. Uyarma göreviniz var o uyarma görevinizi yapacaksınız ki bizi halkın nezdinde bize yapacağınız uyarılar eyleme dönsün. Biz sizleri yazdığı yazılara neden bunu böyle yazdığınız diyecek karakterde insanlar değiliz. Zaten içinizden geliyoruz. Sizden ayrımız gayrımız yok. Bize yazı olarak yazdığınız şeyi biz yerine getirdiğimizde, gereği yapıldı, diyecek karakterde arkadaşlarımızdır. Yapılanı görmezden gelecek karakterde değilsiniz. Ama Düzce’de maalesef bir bütünlük yok. Bir birliktelik yok. Herkes birbirinin kuyusunu kazıyor. Böyle bir ortamda biz marka şehir yaratamayız. Bizim marka şehir olmamızın temeli sizlerden geçiyor. Gülen yüzlü basından geçiyor. Önceliğimiz insanımız. Gelir gelmez insan odaklı, istihdam odaklı üretim odaklı belediyecilik örneğini biz bismillah dediğimiz de başlatacağız ve bu güzellikleri halkımızla sizlerle birlikte paylaşacağız. Bizim sorumluklarımız olacak. Biz bunun bilincindeyiz. Hepinizin kaderine yön verecek ekip çalışmasını yapacağımızı düşünüyorum.”
“Kuyulardan pompalanan sağlıksız sudan para alınıyor”
Düzce Belediyesi’nin sağlıklı hizmet vermediğini ve vatandaşa kuyulardan pompalanan suyun içirildiğini belirterek, bundan da hak edilmeyen bir şekilde para alındığını söyleyen Küçük, “Biz Düzce belediyesi olarak bizim halkımıza karşı olarak sorumluluklarımızı yerine getirmek zorundayız. Biz bunları yerine getirmezsek Düzce’ye çıkamayız yürüyemeyiz. Biz Asar Suyumuzu da rezil görüntüsünden kurtaracağız” dedi.



“54 milyon faizi ödeyebiliyorsak bilin ki Düzce Belediyesi’nin hiç borcu yok”

Düzce Belediyesi’nin 54 trilyon faiz ödediğini kaydeden Küçük, son olarak şunları kaydetti:

“Bu kadar keyifli o kadar güçlü belediyeyiz biz. Demek ki 54 milyon faizi ödeyebiliyorsak bilin ki Düzce Belediyesi’nin hiç borcu yok. Rahat olun yani. Biz rahatız korkmuyoruz. Üstüne üstlük diyoruz ki istihdama dayalı bir belediye. Sanayisi olan bir belediye de olacağız. Fabrikalar da kuracağız gerekirse. Yatırımcıya diyeceğiz teklif edeceğiz. Yok musun? Biz yapıyoruz diyeceğiz. Halkımızı da ortak edeceğiz. Bunun Türkiye’de yok mu örnekleri dünya kadar var. Biz neden Düzce de yapamıyoruz? Yapacağız arkadaşlar. Biz bizim insanımızın yüzünü güldüreceğiz. Mutlu ettikten sonra marka şehir olma yolunda adımlar atacağız.

“Asar Suyu’nun güneyi maalesef Düzce Belediyesi’nin hizmetlerinden yararlanamadı”

Biz şehri ikiye bölen bir otoyol bağlantı yolu gördük. Eskiden şehrimizi E-5 bölerdi, Asar bölerdi. Bizi hep Asar Suyu’yla E-5 arasındaki kesimi Düzce Belediyesi’nin gücünün çoğunu yemiştir, eritmiştir. Yolun kuzeyi ve Asar Suyu’nun güneyi maalesef Düzce Belediyesinin hizmetlerinden yararlanamamıştır. Biz oradaki insanlarımızı hep unutmuşuzdur. Kendi kaderleriyle baş başa bırakmışızdır.  Hatta E-5’ten geçerken hayatlarını tehlikeye atmışızdır. Onları risk etmişizdir. Bunları çözeceğiz ciddi anlamda bir ekibimiz var. Ulaşımı en ekonomik şekilde en hızlı şekilde çözme zorunluluğumuzu var. Olimpiyat Kavşağının ihalesi yapılmış ama takip edeni yok. 1 yılı geçti üstelik. Bileni yok belki de. Düzce’nin kendi ayıbıdır. Ama bizim insanımızı öyle kabuğuna ittiler ki öyle küstürdüler ki artık bizim insanımız siyasilerden nefret eder hale geldi. Bizim derdimiz önce Düzce. Plakamız 81 81 projeyi tamamlayıp önünüze geleceğiz.”

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ