Afyon’da devam eden Ak Parti 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasıyla gündeme oturdu. Başbakanın yaptığı konuşma “veda” olarak algılanırken toplantıya katılan Düzce Milletvekillerinden Fevai Arslan da benzer yönde ifadelerle bu algıyı doğruladı.


Dün akşam Öncü Anahaber’e telefon bağlantısı ile katılan milletvekili Fevai Arslan Başbakan Erdoğan’ın konuşmasını “adaylık yönünde artılar fazlalaştı” sözleriyle yorumladı.


Arslan, “Başbakanımız konuşmasında “Hatım duası yapmıyoruz; besmele çekip yeniden başlıyoruz.” ifadesini kullandı. Bu basın tarafından veda olarak algılandı. Bu tabii kesinleşmiş bir sonuç değil. Biz de olumlu bakıyoruz. Konuşmalarından Sayın Başbakanımızın, Cumhurbaşkanı adayı olacağı yönünde artılar biraz daha fazlalaştı gibi algılıyoruz biz de.” şeklinde konuştu.


2 gün sürecek kampın ilk gününde seçim değerlendirmesi yapıldığını, 17 Aralık sonrası İçişleri Bakanlığı’nda yaşananlar hakkında bilgi sahibi olduklarını ve ekonomik gelişmelerin konuşulduğunu belirten Arslan, Düzce meselelerini konuşma açısından da toplantının bir şans yarattığını vurguladı.


Arslan, “6 ayda bir bile olsa burada yapılan toplantının bize çok faydası var. Tabii ki Düzce’yi konuşuyoruz. Düzce’nin turizmini konuştuk. Düzce’nin bilhassa yollarıyla alakalı şeyler konuştuk. Bakanlarımızı burada yakalamak hemen ayaküstü çay içerken veya yemek yerken konuşma imkanı buluyoruz çok da iyi oluyor.” ifadelerine yer verdi.


Toplantıdan Düzce için bir müjde çıkarmaya çalıştıklarını belirten Arslan, bağlantı yoluyla ilgili yatırımın Karayolları vasıtasıyla yapılacağını, 2015 programına alınacağını ve ihaleye çıkarılacağını da sözlerine ekledi.