Ak Parti İl Teşkilatı tarafından yapılan "teşkilat içi eğitim toplantısı"nda konuşan İki Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz ve Fevai Arslan köy ve mahalle başkanlarının katıldığı genişletilmiş eğitim toplantısında "veda konuşması"yapar gibi konuşmaları değişik şekilde yorumlandı. Bazı partililer "onlar aday gösterilecek onun için çok rahatlar" şeklinde yorumlarken bazı partililer " aday gösterilmeyecekleri için veda ettiler" şeklinde yorumlandı.

Ak Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı olsa da olmasa da bu medeniyet hareketinin tartışmasız lideri olduğunu vurgulayarak, başladığı konuşmasında "bu medeniyet davasında kimin nerde olduğunun hiç bir önemi yoktur.Bu bir vebal değil görevdir " diyerek "sandığı korumakla bu iradeyi korumanın" eş değerde ve eş anlam ifade ettiğini vurguladı.

Ak Parti Milletvekili Fevai Arslan'da veda konuşmasını andıran konuşmasında "elimizden geldiği kadar bu Düzce için çalıştık.Yeteneklernimiz, gücümüz ve kuvvetimiz  dahilinde çalıştık" diyerek başladığı konuşmasına " yeni yeni insanlar açıklanabilir.Buna razı olmalıyız.Darılmak gücenmek yok. Küstüm-gittim demek yok" diyerek aday adaylığı süreci sonunda açıklanacak aday isimleri için şimdiden hazırlıklı olunmasını önerdi. Milletvekili Osman Çakır'ın katılmadığı teşkilat içi eğitim toplantısında Korkmaz ve Arslan'ın sarfettiği sözler kimi partililer tarafından "veda" kimileri tarafından da "devam" şeklinde yorumlandı.

Haber:E.TAYHAN