Cumhuriyet Halk Partisi Akçakoca İlçe Başkanı Murat Albayrak, CHP ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basının karşısına geçti, hedeflerinde ise Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici vardı. Muhalefetin tepkisi özellikle bazı imar değişikliklerine yönelik oldu.


Albayrak, Çuhallı çarşısında yapılan imar değişikliği ve Yalı Mahallesi’nde Ak Partili bir belediye meclisi üyesinin eski belediye hizmet binası altında bulunan pasajdaki dükkânında yapılan değişikliklerde kişisel çıkarların dikkate alındığını öne sürdü.


CHP İlçe başkanı, Bir önceki belediye başkanı Fikret Albayrak döneminde yapılan icraatlarına yönelik tepkilerin bugünlerde gösterilmediğini dile getirdi. Buna liman içindeki dükkan ilavelerinin örnek gösterildiği basın açıklamasında “SİT alanında olan o dükkânlarda herhangi bir tadilat yapabilmesi için Koruma Kurulu kararı gerekir. Fikret Başkan döneminde Ak Partili yöneticilerin şikâyetiyle yıktırılan dükkân çıkmalarının bugün yeniden yapılmasına aynı çevrelerin neden sesleri çıkmamaktadır.”denildi.


Akçakoca Belediye Başkanını eleştiri yağmuruna tutan basın açıklamasında öne çıkan başlıklar ise şöyle:
“İl Trafik Komisyonunun kararını uygulamak varken, minibüsçülerin cami önündeki park alanına alınmasıyla, minibüs esnafımız hem vatandaşla hem de trafik polisleri ve zabıtayla sorun yaşamaya başlamış, sorun çözülmek yerine problem giderek büyümüştür. Kaldırımlar yeniden esnaflar tarafından işgal edilmeye başlanmıştır. Son 6 ay içinde bizim 5 yıl içinde yaşadığımızdan daha fazla sayıda sular kesilmiştir. Merkez Cami karşısındaki gergi çadırların olduğu parka koyun pazarı mı kurulacak diyenler mübarek Ramazan ayında o alan iftar çadırı olarak kullanıldığında sözlerinden pişmanlık duydular mı? Eski belediye başkanımıza SkyTower oteli tarafından hibe edilen makam aracının satılacak olmasıyla ilgili olarak, öne sürülen gerekçeyi komikçe buluyoruz ve daha geçerli bir sebebin olduğuna inanmak istiyoruz. MTA kampının Ankara belediyesine verilmesinde Fikret Albayrak;ın büyük gayretleri olmuştur. Buna rağmen sosyal tesislerin açılışında bırakın Fikret Başkanı davet etmeyi, ismini bile zikretmemek bizce bir vefasızlık örneğidir”

 

Haber: S: Kaşkır