Ak Parti Genel Merkezinin 1 Kasım’da yapılması muhtemel seçimde oy kaybı yaşanan sıkıntılı illerde, aday listesinde değişiklik yapmayı düşünüyor. Genel Merkezin aday değiştirmeyi düşündüğü iller arasında Düzce’nin bulunmadığı Düzce’ye komşu olan Bolu ve Sakarya’da ise değişikliğe gidebileceği öğrenildi. 

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), milletvekili genel seçiminin yenilenmesi halinde, yasadaki 90 günlük süreyi 30 gün (1 ay) kısaltarak, 1 Kasım’da seçimlerin yeniden yapabileceğini ifade etmesiyle Türkiye erken seçime giderken, kamuoyunda Ak Partinin Düzce milletvekili adaylarının değişip değişmeyeceği merak konusu olmuştu.

7 Haziran seçimlerine giderken Düzce’de dışarıdan içeriden Ak Partinin milletvekili adaylarına eleştiriler vardı. Özellikle Ak Partinin adayları olan milletvekilleri Fevai Arslan ve Ayşe Keşir bu tartışmanın merkezinde yer alıyordu. Bu tartışmalar arasında Ak Parti Düzce’de önceki seçimlerde olduğu gibi 3-0 yapmayı başarmıştı. Tamda içeriden dışarıdan tartışmaları sona ermişken, Türkiye yeni bir seçim startı verdi. Ülke erken seçime giderken, Ak Parti Genel Merkezinin bu eleştirilerden etkilenip etkilenmeyeceği ve adaylarını değiştirip değiştirmeyeceği kamuoyu tarafından merakla bekleniyordu.

Haber:Y.SEVER