Ak parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Kaynaşlı’nın Üçköprü Köyünde vatandaşlar ile bir sohbet toplantısına katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Kaşıkoğlu , ulusal gündemin en sıcak konularından biri olan ve Yargıtay Başsavcısı tarafından açılan kapatma davası hakkında, partisinin ve kendisinin görüşlerini açıklarken, vatandaşların sorduğu sorular vekil ve halkın gündeminin ne kadar birbirinden farklı olduğunu ortaya koydu.

Metin Kaşıkoğlu, konuşmasında kapatma davasını eleştirirken, milletin üstünde hiçbir gücün olamayacağını, sorunların kapatma davası ile çözülemeyeceğini dile getirdi. Türkiye’nin işsizlik ve ekonomi gibi sorunları dururken böyle konularla meşgul edildiğini ifade eden Kaşıkoğlu, Türk demokrasisinin kritik bir eşikte olduğunu, bu eşiğin de kazasız belasız atlatılacağına inandığını söyledi.

Milletvekili Kaşıkoğlu vatandaşların sorularını da cevaplarken, sorulan sorular halkın gündemi ile Ankara gündeminin birbirinden ne kadar farklı olduğunu ortaya koydu. Vatandaşlardan biri gözündeki bir rahatsızlık nedeniyle gittiği üniversite hastanesinde binlerce liralık fatura ödemek zorunda kaldığını belirtirken, biri de tüpgaz ve sıvı yağ fiyatlarında artıştan şikayet etti.

Kaşıkoğlu, halkın sorularına sükûnetle cevap verirken, sağlık konusunda SSK ve Devlet hastanelerinde önemli mesafeler alındığını, Tam Gün Yasa tasarısı ile özel hastanelere ödenen fark ücretinin azalacağını, sıvı yağ, un gibi temel gıda maddelerinde yaşanan fiyat artışının, dünya çapındaki kuraklık nedeniyle tarımsal üretimde gerileme yaşanmasından kaynaklandığını söyledi.

Kaşıkoğlu’nun toplantının ardından Kaynaşlı’da bulunan sanayi kuruluşlarını ziyaret etti.