Düzce Milletvekili Osman Çakır, televizyonumuza özel açıklamalarda bulundu.

KÜLTÜR MERKEZİNİ TERMİNALE ÇEVİRELİM

Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın seçime kadar bitireceğini söylediği Kültür merkezi için Çakır, o kadar iddialı bir söylemde bulunamayacağını ifade ederken, kültür merkezi için ilginç bir öneride bulundu.

Çakır, “Ben o kadar iddialı değilim. Bu konu ile alakalı Kültür Bakanlığı ile görüşüldü. Protokoller yapıldı. Ancak yanlış bilmiyorsam, yeni gelen belediye başkanı bu konu ile alakalı çalışmalar yapar diye bekliyor. Seçimden sonra hemen Kültür Bakanlığı'na devredilecek. Seçime kadar yapılma şansı yok ama inşallah önümüzdeki 1 yıl içinde faaliyete geçecek. Benim kişisel görüşüm. Kültür merkezi yapmaya gerek yok orada. Orayı hemen terminale çevirip terminal işlevi görür. Ulaşım açısından biraz daha rahat bir yer olabilir. Teknik anlamda Gümüşova ve Kaynaşlı çıkışları bir birine çok yakın. Oradan bir çıkış söz konusu değil. Oradan bir çevre yolu yapılabilir. Tüm bunlar yapılmasına rağmen, işin mantıklı kısmı çevre yolu D-100 ve otobanın en yakın olduğu yerde yapılması büyük bir avantajdır. “şeklinde konuştu. ,

MHP’NİN YOLSUZLUKLARLA İLGİLİ KONUŞMA HAKKI YOK

Çakır, MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata’nın Düzce ziyaretinde “Yolsuzlukları kaldıracağız.” diye gelen Ak Parti’nin gırtlağına kadar yolsuzluğa battığı eleştirisine ise sert çıkarak MHP’nin bu konuda söz söyleme hakkı olmadığını belirtti.

“MHP’nin yolsuzluklarla ilgili konuşma hakkı yok.” diyerek sözlerine başlayan Çakır, “Yüce Divan'da yargılanan bir bakanımız yok. Bu da olmaz anlamında değil. Bizden de arsızlık yolsuzluk yapan insanlar çıkabilir. 17 Aralık olayı kesinlikle yolsuzluklarla alakalı değil. Bu işler yatıştıktan sonra yargı gerekli incelemeleri yapacak. Ak Parti yolsuzlukların önünü örtmeseydi, kısa sürede bu kadar çok işler yapamazdı. Her türlü suistimal ve provokeye rağmen devam edeceğiz. Yola çıkarken, yolsuzluk, yasaklar ve yoksulluklarla uğraşacağımızı söyledik. Yolsuzluk yapanları savunacak değiliz, kim yaptıysa müstahakkını görecektir. Bu konu ile alakalı MHP en son söz söyleyecek olandır. CHP ise konuşmaya hakkı bile yok. Çünkü bu ülkede tekke ve zaviyeleri kapatarak, vakıf arazileri sattıklarını geçmişte biliyoruz. “diye konuştu.

AMAÇ FEVAİ ARSLAN DEĞİL, BAŞBAKAN’A YÜKLENMEK

Çakır, seçim bürosu açılışında kullandığı söylem nedeniyle hedef tahtasına konulan Milletvekili Fevai Arslan’a da arka çıktı. Çakır, hedefteki asıl ismin başbakan olduğunu savundu.
Çakır, “Mal bulmuş mahluk” gibi bir tek ilah demediğiniz kalmamıştı gibi söylemlerle başbakana vurmaya çalışıyorlar. Allah-u Teâlâ’nı güzel vasıflar yüklediği lider diyecekken, Allah’ın bütün vasıfları diyerek dil sürçmesi yaşadı. Yoksa Fevai Bey’in müslümanlığından inancından şüphe yok. Bunu gündeme getirip de konuşmak çok abes bir şey. Buradaki amaç Fevai Arslan değil, başbakan’a yüklenmek. Gereksiz bir tartışma. Dil sürçmesi ya da söyleme yanılgısı diyebiliriz.” şeklinde konuştu.


ÖNÜMÜZDEKİ YIL EĞİTİM FAALİYETLERİNE GEÇECEK

Komşu İl Bolu’da, Düzce’de de yapılması planlanan Türk Hava Kurumu Meslek Yüksek Okulu için atağa geçilmesi ve yer arayışlarına başlanması, bir dönem Düzce’de tartışmalara neden olan Özel Türk Hava Kurumu ve Koleji “Bolu’ya mı kayıyor?” endişesine yol açtı. Konuya ilişkin bilgi veren Çakır, THK Koleji ve Yüksekokulu için önümüzdeki günlerde yer teslimi yapılacağını belirtti. Çakır, Türk Hava Kurumu’nun Düzce’ye başka yatırımlarda bulunması için de çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Çakır, “THK Başkanı ile bu konuyu görüştük. Önümüzdeki haftalarda yer teslimi yapacağız. Önümüzdeki yıl eğitim faaliyetlerine geçecek. Teslimatını yaptığımızda burada hem kolej açılacak hem de yüksekokul açılacak. Bolu ya da başka bir illerle yarışmıyoruz. İlimiz için gereken çalışmaları yapıyoruz. Türk Hava Kurumu'nun burada olması bizim için çok önemli. Daha sonraki safhalarda Türk Hava Kurumu'nun başka yatırımları da olacak. Türk Hava Kurumu Türkiye’de iller arasında ulaşımı sağlayacak olan 20-25 kişilik uçaklar yapacak. Bunlarla ilgili çalışmalarda Düzce’nin de pay almasını istiyoruz.” dedi.

Özel İdare'ye devredilmesine karşın talep eden kamu kurumlardan geri iadelerin yapıldığı iş yerleri için ise Çakır, bu konuda diğer illere göre geç kalındığı özeleştirinde bulunurken, biran önce harekete geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

BU HALİ BİZİ DE ÜZÜYOR

Çakır, “İl Genel Meclisi daha önce YURTKUR’a kiralamak amaçlı aldığı bir kararı vardı. YURTKUR Genel Müdürü'nün bana söylediği oraya yapacağım yatırımla zaten yeni bir bina yaparım dedi. Soğancı’da da yapıyor zaten. Kalıcı konutlardaki iş merkezlerinin biran önce sonuca ulaştırılması gerekiyor. Durdukça deforme oluyor. Biran önce nereye verilmesi gerekiyorsa verilmesi lazım. Bu üniversite olur başka kamu kurumu olur. Kiraya da verilebilir. Bahara kadar bu sorun çözülür diye düşünüyorum. Çünkü boş, atıl bir durumda. Kalıcı konutlar bizim için önemli bir merkez. Takas yada tahsisler çok önemli değil, çok da gecikmiş sayılmaz. Ama diğer iller niyeyse biz hep geç kalıyoruz. Kocaeli, Sakarya bu işlerin hepsini bitirdiler. Bir şekilde bir yerlere verilmesi lazım. Kalıcı işyerlerinin bu şekilde olması bizi de üzüyor.” dedi.

İŞLERDE AKSAMA YOK

Ak Parti içinde anlaşmazlık nedeniyle atamanın yapılamadığı konuşulan Özel İdare Genel Sekreterliği için Çakır şunları söyledi:

“Bir bakmışsınız Genel sekreterlik'e biri oturmuş göreve başlamış olur. Orada Genel Sekreterlik yapan bir Vali Yardımcısı var. İşlerde de bir aksaklık söz konusu değil. Mutlaka biri bulunup oraya konulacaktır.”