Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Abdullah Danışmaz, mikrofonlarımıza yaptığı özel açıklamada MHP’nin seçimin ardından sessizliğe bürünmesi konusunu değerlendirdi. Sessizliğe bürünmediklerini ve Düzce’deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade eden Danışmaz, “muhalefeti iyi yönde olgunlaşmasını bekliyoruz. İnşallah muhalefete az iş düşer de milletvekilleri bu halkın verdiği teveccühe cevap verebilirler. Ama bu halk bunlara bu kadar teveccüh etmesine rağmen biraz şımarıklık hissi çıkarıyorum.” Dedi.

“Milliyetçi hareket partisi olarak 12 Haziran seçimlerinden sonra sessizliğe bürünmedik. Kendi içimizde hem seçim stresini hem seçim yorgunluğunu atmak hem de kendi içinde eksik ve noksan gördüğü teşkilatlarda yeniden yapılanma yapmak kaydıyla çalışmalara başlamıştık. Bu çalışmalar içinde de Akçakoca ilçesini ve Çilimli ilçesini yeniden yapılandırdık.
Bu arada Düzce ilinde de gerek belediye olsun gerek AKP’li milletvekilleri olsun çalışmalarını çok yakından takip ediyoruz. Hem seçim yorgunluğunu ve stresini atarak dinlenmek hem teşkilatları yeniden yapılandırmak ve muhalefeti iyi yönde olgunlaşmasını bekliyoruz. 1 Ekim’e kadar neleri yapabildiler neleri yapamadılar yamadıkları veya yapmadıkları, atladıkları görmedikleri olaylarla ilgili anlayabilecekleri dilden gerek yumuşak gerek anlata bilmek adına sert bir üslupla Düzce’ye faydalı olabilecek yaptırımların yapılması yönünde kendi düşünce ve uygun gördüklerimizi aktaracağız. Bunun hesabını yapıyoruz. İnşallah muhalefete az iş düşer de arkadaşlar bu halkın verdiği teveccühe cevap verebilirler. Ama bu halk bunlara bu kadar teveccüh etmesine rağmen biraz şımarıklık hissi çıkarıyorum. İşte geçenlerde bir başkanın açıklamasında iş ve işçi bulma kurumuna döndüğünü herkesin iş, aş için müracaat ettiğini ve sıkıntıya düştüklerini ima eder şekilde konuşmuştu. Bunları biz üzüntüyle dinliyoruz.”

Danışmaz, halkın görevini yaptığını düşünerek seçimin ardından AK Parti’ye iş istemeye gittiğini ifade ederek, “Bunların da yardımcı olması gerekirken şikâyetçi olmaları vatandaşların yanlış tercihte bulundukları düşüncesine bizi inandırıyor.” İfadelerini kullandı.

“Bu halk % 66 gibi yüksek bir oyla teveccüh göstermişse, seçim gezilerinde iş aş her türlü vaatleri verdiklerinde, vatandaşta görevini yapmış olduğu bilinciyle partiye gidiyor. Bize iş aş sözü vermiştiniz biz de geldik yardımcı olun demeye başladı. Bunların da yardımcı olması gerekirken şikâyetçi olmaları vatandaşların yanlış tercihte bulundukları düşüncesine bizi inandırıyor. Milliyetçi hareket partisi olarak biz aşı işi olmayan vatandaşlarımıza her zaman yardımcı olacağız. Hiçbir zamanda şikâyetçi değiliz. Şikâyetçi olma lüksümüz de yok.”

Haber; R. BAL